Clicky

Nacht van gebed

Nacht van Gebed Krimpen a/d IJssel

Locatie: 
In de Rehobothkerk. Landerijen 1 te Krimpen a/d IJssel
Datum: 
vr, 01/06/2018 - 00:00 tot za, 02/06/2018 - 00:00

Bidden kan overal en op elk moment, toch? Waarom houdt dan juist een Nacht van Gebed? Vijf redenen om ’s nachts te bidden.

  1. Extra zwaar voor vervolgde christenen

Veel vervolgde christenen hebben het juist ’s nachts moeilijk. Hoe kom je bijvoorbeeld de nacht door als het voortdurend aan je knaagt dat je onterecht vastzit en je familie thuis niet weet waar je bent? Juist in de nachtelijke eenzaamheid kunnen vragen en twijfel toeslaan. Waar doe ik dit allemaal voor? Is God er wel? Door ’s nachts te bidden, offer je (een deel van) je nachtrust op in verbondenheid met vervolgde christenen voor wie de nacht extra zwaar is.

  1. Tijdsverschil

Door het tijdsverschil met landen als Noord-Korea, bid je in de nacht op het moment dat gevangen in de werkkampen worden gewekt om weer een dag lang zware arbeid te verrichten. Daarmee begin je, weliswaar op afstand, de dag samen met hen.

  1. Onophoudelijk

De Bijbel roept verschillende keren op om onophoudelijk te bidden, bijvoorbeeld in Romeinen 12:12. Onophoudelijk. Dus ook ’s nachts, terwijl veel mensen liggen te slapen.

  1. Ongestoord

’s Nachts word je minder gestoord door je telefoon, geluiden van buiten of door dagelijkse beslommeringen. De nacht is daarom bij uitstek het moment om je even terug te trekken in stilte, je te concentreren en te bidden.

  1. Bijbelse voorbeelden

Diverse mensen in de Bijbel bidden ’s nachts. De Here Jezus trok zich terug om de hele nacht te bidden (Lukas 6:12). Paulus en Silas gingen om mindernacht in de gevangenis in gebed (Handelingen 16:25) en de gemeente van Petrus bleef ’s nachts vol vuur bidden toen Petrus gevangenzat (Handelingen 12:5). Zij vonden de nacht bij uitstek geschikt om zich tot God te wenden. Wat doet u in de Nacht van 1 op 2 juni?

Nacht van Gebed 2017 Moordrecht

Locatie: 
Gebouw De Schakel, Moordrecht
Datum: 
vr, 16/06/2017 - 20:00

“Het zijn jullie gebeden die ons sterk maken’

‘Wees wakker! En bid voor ons’ was en is nog steeds de oproep van vervolgde christenen aan geloofsgenoten in Nederland. Christenen in Moordrecht nemen deze oproep letterlijk door 16 op 17 juni 2017 één nacht wakker te blijven en te bidden voor vervolgde christenen.

In Moordrecht komen groepjes christenen  iedere jaar bij elkaar om tijdens de Nacht van Gebed te bidden.  “We hopen dat veel christenen uit de regio zich aangesproken voelen en van 16 op 17 juni 2017 deelnemen aan de Nacht van Gebed. Iedereen is van harte welkom. 

Niet alleen in Moordrecht blijven christenen een nacht wakker. Op meer dan driehonderd locaties in Nederland en België bidden duizenden christenen tijdens de Nacht van Gebed. Er wordt gebeden voor christenen uit Irak, Iran, Qatar, Koeweit, Oman, Syrië, Indonesië ,Centraal-Afrikaanse Republiek en nog veel meer landen waar Christenen worden vervolgd. Maar ook die opdracht dat Jezus ons geeft om voor je vijanden, de vervolgers te bidden en hen lief hebben opdat ze volgers van Jezus worden.

Van alle landen is er een kort filmfragment met bijbehorende gebedspunten waar gezamenlijk voor wordt gebeden.

De Nacht van Gebed is een initiatief van Open Doors, een organisatie die vervolgde christenen steunt in meer dan vijftig landen. Meer informatie over de Nacht van Gebed en een overzicht van de gebedslocaties, vindt u op www.nachtvangebed.nl.

Datum :      16 juni 2017
Plaats:        Moordrecht
Gebouw : “De Schakel’
Adres:        Oosteinde 27

Zaal open  19.30 uur met koffie en thee
Aanvang:   20.00 uur
Einde: …    24.00 uur
 

Nacht van Gebed 2017 op 16 juni

Foto

Aanslagen in Egypte eisten de levens van zeker 45 koptische christenen. Niet alleen in Egypte is er veel geweld tegen christenen. Tienduizenden christenen in Irak sloegen op de vlucht voor Islamitische Staat.

Nacht van Gebed in Moordrecht

Locatie: 
In de Bethel kerk, Molenlaan 1 te Moordrecht
Datum: 
vr, 27/05/2016 - 20:00

‘Wees wakker! En bid voor ons’ was en is nog steeds de oproep van vervolgde christenen aan geloofsgenoten in Nederland. Christenen in Moordrecht nemen deze oproep letterlijk door 27 op 28 mei 2016 één nacht wakker te blijven en te bidden voor vervolgde christenen.

In Moordrecht komen groepjes christenen  iedere jaar bij elkaar om tijdens de Nacht van Gebed te bidden.  “We hopen dat veel christenen uit de regio zich aangesproken voelen en van 27 op 28 mei 2016 deelnemen aan de Nacht van Gebed. Iedereen is van harte welkom.  

Niet alleen in Moordrecht blijven christenen een nacht wakker. Op meer dan driehonderd locaties in Nederland en België bidden duizenden christenen tijdens de Nacht van Gebed. Er wordt gebeden voor christenen uit Irak, Somalië, Noord-Korea, Syrië, Nigeria, Vietnam, Soedan, Indonesië, India, Turkmenistan, Bhutan en Colombia en nog veel meer landen waar Christenen worden vervolgd.

Maar ook die opdracht dat Jezus ons geeft om voor je vijanden,de vervolgers te bidden en hen lief hebben opdat ze volgers van Jezus worden. Van alle landen is er een kort filmfragment met bijbehorende gebedspunten waar gezamenlijk voor wordt gebeden. 

De Nacht van Gebed is een initiatief van Open Doors, een organisatie die vervolgde christenen steunt in meer dan vijftig landen. Meer informatie over de Nacht van Gebed en een overzicht van de gebedslocaties, vindt u op www.nachtvangebed.nl.

Datum : 27 mei 2016
Plaats: Moordrecht
Gebouw Bethel kerk

Adres: Molenlaan 1 (zijingang tegenover Molenlaan nr.6)

Zaal open 19.30 uur  koffie en thee
Aanvang: 20.00 uur
Einde: …  01.00 uur

Contactpersonen: 
Telefoon: 0641016484…-     0651828108   –     0634981369 Kees Oosterwijk   Ezau Tahapary      Anton Parera

 

 

Nacht van Gebed: ‘Wees wakker! Heb je vijanden lief’

Foto

‘Heb je vijanden lief’ is het thema van de Nacht van Gebed die Open Doors organiseert. In de nacht van 27 op 28 mei bidden christenen op honderden locaties in Nederland en Vlaanderen voor de vervolgde kerk en hun vervolgers.