Clicky

Nieuwerkerk a/d IJssel

Midwinterfeest op Raadhuisplein

Foto
Op zaterdag 22 december 2018 zal er weer een groots Midwinterfeest worden georganiseerd op het Raadhuisplein in Nieuwerkerk aan den IJssel.

College Zuidplas op bedrijfsbezoek bij Van Hessen

Foto

Op 4 december ging het college van Zuidplas op bedrijfsbezoek bij Van Hessen in Nieuwerkerk a/d IJssel. Tijdens het bezoek werden ervaringen uitgewisseld en zijn de mogelijkheden verkend om de ambities van elkaar te versterken.

Kerstmarkt Kortenoord

Locatie: 
Kortenoord 1-3 te Nieuwerkerk aan de IJssel
Datum: 
za, 15/12/2018 - 14:00

Op 15 december, voor de 4e keer, organiseren de buren, cafe Rustwat, ASVZ de Korenaer en molen Windlust, aan Kortenoord 1-3 te Nieuwerkerk aan de IJssel. Een Kerstmarkt. Meer dan 15 kramen. Kerstdecoraties gemaakt door cliënten van de ASVZ, hergebruikt textiel, diverse acties t.b.v. goede doelen en een selectie van kerstbieren staan naast kramen met Snert, Glühwein, Chocomel, de BBQ en tap van het cafe. Laat u verder verrassen door andere kramen.  In het dagcentrum en de theeschenkerij hangen en staan vele te kopen objecten en kunt u lekker genieten van thee en koffie met iets lekkers gebakken door de bakkerij van de Korenaer. Op de parkeerplaats van het cafe staan diverse kramen en loopt de kerstman rond die graag met u op de foto wil. De aankleding is natuurlijk feestelijk en in kerststemming. Passende muziek klinkt terwijl u geniet. De molen staat, wanneer de avond valt, in de schijnwerpers zodat ook dat een mooi plaatje geeft. U kunt de molen bezoeken. Ervaren gidsen zullen alles vertellen over het monument, het ambacht, de geschiedenis en de omgeving. Ook de samenwerking tussen Hennnipgaarde, molen en ASVZ word nader verklaard.

Korenmolen Windlust gaat voor de buil. 

De marktkraam van de molen probeert geld in te zamelen voor de aanschaf van een buil. Dit stuk gereedschap zeeft meel in 3 verdere producten n.l. zemelen, gries en bloem en is een ambachtelijke aanvulling van het gamma voor een korenmolen. 

Diverse verenigingen geven acte de présence met een loterij of rad van fortuin om hiermee hun kas te spekken. De decoratieve producten van de ASVZ worden vaak gemaakt van afvalmaterialen. Het is dus niet alleen leuk en mooi maar ook duurzaam. Niet in de laatste plaats vanwege de slogan Mogelijkheden in beperkingen.

U bent van harte welkom vanaf 14.00 uur.

Komt u met de auto, parkeer dan in de straten van het industrieterrein de Vijf Boeken. Ook de parkeerplaats van Hazebroek en Tamerus mogen we voor deze gelegenheid gebruiken. Met de fiets? Beneden aan de dijk is een speciale parkeerplaats voor u en met de trap tegen de dijk bent u snel op de markt. Tegen 19.00 uur zal de markt sluiten maar kunt u natuurlijk nog nagenieten in het café. 

 

Digitale collecte is oplossing voor gebrek aan kleingeld

Foto

De kerkenraad van De Lichtkring onderzoekt de mogelijkheid om digitaal te gaan collecteren als oplossing voor het gebrek aan kleingeld. Steeds minder vaak hebben mensen kleingeld bij zich als ze naar de kerk gaan.

Kaarsjesavond het Oude Dorp in teken van Camino

Foto

Kaarsjesavond in Nieuwerkerk a/d IJssel staat in het teken van de Kerstwensboom voor Centrum Camino, waar gedurende de hele avond geld voor ingezameld wordt.

Naar House bus blikvanger op housefeesten

Foto

De “Jezusbus” is een begrip onder veel jongeren op housefeesten. De Nieuwerkerkse organisatie is dan ook blij dat men deze  bussen voor het evangelisa­tiewerk kan inzetten. Het zijn onze blikvan­gers waar zij de mensen in kunnen opvangen.
 

Naar House in Nesselande

Locatie: 
Sicilieboulevard-Rotterdam Nesselande
Datum: 
do, 29/11/2018 - 19:30

De in Nieuwerkerk gevestigde  Stichting Naar House is een landelijke interkerkelijke evangelisatiestichting werkzaam bij house-evenementen, in uitgaansgebieden en winkelcentra om het evangelie van de redding door Jezus Christus te verkondigen. Ook wil Naar House mensen waarschuwen voor de gevaren van (house)muziek en de (house)muziekscene en op 12 juli staan ze weer in Nesselande.

Zie ook de artikelen:
Naar House Campagne Renesse 2016
20 jaar Naar House! (video)
Naar House bij omroep Zuidplas (audio)

 

Kerstinstuif in de Sint Joseph parochie

Locatie: 
Sint Christoffelparochie, locatie St. Joseph, Kerklaan 20 te Nieuwer¬kerk aan den IJssel
Datum: 
za, 08/12/2018 - 13:00 tot 16:00

Zaterdag 8 december 2018 zal er weer een Kerstinstuif gehouden worden in de Sint Christoffelparochie, locatie St. Joseph, Kerklaan 20 te Nieuwer­kerk aan den IJssel.

Verschillende koren zoals koor Camerata, de ‘sWingerdjes, Dianthuskoor, EMM band en andere zullen weer kerstliederen voor u zingen en er is samenzang. Daarnaast is er verkoop van kerststukjes, erwtensoep en een drankje. Ook dit jaar is er een verloting van een speciaal gemaakt kerststuk. Al met al belooft het weer een sfeervolle kerstmiddag te worden. 

De toegang is gratis. Er zal een deurcollecte worden gehouden en de opbrengst van deze middag is deze keer bestemd voor IJsselhage/ Gemiva.

 

Afscheid mannenkoor Nieuwerkerk (video)

Foto

Donderdag, 18 oktober jl., vierde het mannenkoor Nieuwerkerk hun 25-jarig bestaan en namen tevens afscheid in een afgeladen Lichtkring in Nieuwerkerk a/d IJssel.

Lunch bij Inloophuis Koffie Enzo

Locatie: 
Kerklaan 98, Oude dorp, Nieuwerkerk ad IJssel
Datum: 
di, 27/11/2018 - 12:30

Dinsdag 27 november is er een gratis lunch. Na de gebruikelijke inloop, vanaf 12.30 uur. Aanmelden kan via dit e-mailadres: info@koffie-enzo.com

Voor wie is het Inloophuis
Inloophuis Koffie Enzo is een laagdrempelig inloophuis waar met aandacht wordt geluisterd naar mensen die een goed gesprek nodig hebben. Ook mensen die alleen voor een kop-koffie-zonder-praatje het inloophuis willen bezoeken zijn van harte welkom. Daarnaast worden bezoekers die een praktische of sociale hulpvraag hebben verder op weg geholpen.

Koffie Enzo is gevestigd aan de Kerklaan 98 (Oude dorp, Nieuwerkerk ad IJssel) en is geopend op dinsdag en donderdag van 10:00 tot 12:00 uur. Van harte welkom!

Zie ook de artikelen:
Inloophuis KoffieEnzo zoekt coördinator
Radio-interview Inloophuis Koffie Enzo
Nieuw pand voor Inloophuis Koffie Enzo

Pagina's