Clicky

Nieuwerkerk a/d IJssel

Lezing over Ouderenzorg en Mantelzorg

Locatie: 
Hervormd Kerkelijk Centrum Jan Anne Beijerinkstraat 53
Datum: 
do, 04/10/2018 - 10:00

De vrouwen van Nu in Nieuwerkerk aan den IJssel ontvangen op de koffieochtend van donderdag 4 oktober  a.s. om 10.00 uur in het Hervormd Kerkelijk Centrum Jan Anne Beijerinkstraat 53  de dames Cherel Satijn en Joke Deelen, zij geven een lezing over Ouderenzorg en Mantelzorg.

Vanuit het Ouderenadvies wordt er verteld wat het werk precies inhoudt. Mensen worden steeds ouder en er wordt meer van ouderen verwacht op het gebied van zelfstandigheid. Maar wat als iemand geen ondersteuning heeft vanuit de directe omgeving of wanneer er heel veel vragen zijn doordat iemand plots geconfronteerd wordt met beperkingen en/of ziekte? De Ouderenadviseur staat naast de oudere en kijkt samen met de oudere hoe prettig iemand kan blijven leven. Eigen regie is belangrijk, de Ouderenadviseur ondersteunt en heeft kennis van zorg en specifieke zaken.

Vanuit Steunpunt Mantelzorg krijgt men informatie over het verschil tussen vrijwilligerswerk en mantelzorg, over de voldoening die mantelzorg kan geven, maar ook over de kansen op overbelasting. Hoe houd je het vol als mantelzorger , hoe vind je balans tussen je draaglast en je draagkracht. Vraag je hulp en zo ja waar kun je terecht? Door wie word je gewaardeerd?   De lezing wordt met behulp van een power point programma gegeven.

De eigen bijdrage voor deze ochtend is inclusief 2x koffie of thee €3.00 per persoon, graag met gepast geld bij de entree betalen. Iedereen is welkom.

Aart Prinsen over 25 jaar mannenkoor (audio)

Foto

Afgelopen zondag, 9 september jl,, was Aart Prinsen namens het mannenkoor te gast bij opmroep Zuidplas in het programma Rondom de Kerken de middageditie en presentator Erik van Veelen sprak met hem.

Mannenkoor onderweg in de laatste etappe

Foto

Mannenkoor Nieuwerkerk maakt zich gereed voor de laatste etappe. Dit najaar ondersteunt het nog kerkdiensten in Rotterdam, Barendrecht en Krimpen. Daarna volgt op 18 oktober het slot van 25 jaar synagoge-zang vanuit Nieuwerkerk.

Inloophuis KoffieEnzo zoekt coördinator

Foto

Inloophuis Koffie Enzo is er voor inwoners van Nieuwerkerk aan den IJssel. U kunt hier terecht voor een praatje, hulp in en om het huis en voor de kledingbank en boekenkast.

Leen Koster ‘beklim de berg met God’

Naar House bij omroep Zuidplas (audio)

Foto

Zondag, 19 augustus jl., waren Mark van Woerden en Wilco Steenbergen te gast bij het programma Rondom de Kerken de middageditie. Erik van Veelen sprak met hen over de Nieuwerkerkse stichting en de samenwerking met Beach Mission.

Henco Lopers ‘In de greep van Gods goedheid’

Boekenverkoop in Ringvaartkerk

Locatie: 
In de Ringvaartkerk, Ringvaartlaan 16 te Nieuwerkerk a/d IJssel
Datum: 
za, 11/08/2018 - 10:00

Ook in de zomer is er op de tweede zaterdag van de maand, dus op 11 augustus 2018, boekenmarkt. De gelegenheid om nog boeken in te slaan voor op vakantie. De boeken zijn gesorteerd naar genre en staan op achternaam van schrijver. Voor de laatste weken van de zomervakantie van de kinderen zijn er mooie kinderboeken te koop.

Naast een groot aanbod van boeken zijn er ook legpuzzels, cd’s, lp’s en eigengemaakte jam te koop. De koffie staat klaar, met wat lekkers voor erbij. De boekenmarkt is open van 10:00 tot 13:00 uur. De opbrengst van de verkoop is voor kerkelijke doeleinden. Op de vrijdag ervoor wordt begonnen met alles klaar te zetten. Tijdens de koffie-inloop op vrijdagochtend kunt u alvast een kijkje nemen en kunt u ook kopen.
 

Michel Demmenie directeur De Stichting Accessibility

Foto

Nieuwerkerker Michel Demmenie is benoemd als directeur van De Stichting Accessibility die zich inzetten voor de toegankelijkheid van de digitale wereld voor mensen met een (visuele, auditieve, cognitieve of lichamelijke) beperking.

Organist Gert van Hoef in de Oude kerk (Video)

Foto

Op 26 mei jl. bespeelde Gert van Hoef het orgel in de Oude kerk in Nieuwerkerk a/d IJssel. Gert van Hoef is inmiddels een begrip in orgel concert land.
 

Pagina's