Clicky

Nieuwerkerk a/d IJssel

Radio-interview Arie Hubregtse ‘Camino’ (audio)

Foto

Zondag, 17 juni jl., was de voorzitter van de stichting Camino Arie Hubregtse te gast bij omroep Zuidplas in het programma Rondom de Kerken de om de functie van het inloophuis nader toe te lichten.

Uitvoering van het Dianthuskoor

Locatie: 
Dianthus, Nieuwerkerk a/d IJssel
Datum: 
do, 14/06/2018 - 19:30

Donderdag 14 juni 2018 is er een uitvoering van het Dianthuskoor o.l.v. Anne Tio en Mieke Tom. U krijgt die avond een boekje uitgereikt zodat men verschillende (oud-Hollandse) liederen kan meezingen. De andere liederen worden door het koor ten gehore gebracht.
 

Donderdag 14 juni in de grote zaal van Dianthus.

Aanvang 19.30 uur (inloop vanaf 19:00 uur).

David Heek ‘Zin in een nieuw verhaal’

Foto

David Heek sprak gisterenavond, 3 juni jl., op de laatste TOV4ALL avond in De Lichtkring in Nieuwerkerk a/d IJssel.  De avond had als thema ‘Zin in een nieuw verhaal’ meegekregen.

Nieuwe predikant voor De Lichtkring

Foto

Henco Lopers zal op 17 juni door ds. Wim de Groot, oud predikant van De Lichtkring, bevestigd worden als predikant. In deze dienst die om 10.30 uur begint zal hij meteen ook intrede doen.

Zomerconcert Symfonie Orkest Midden Holland

Locatie: 
St. Josephkerk, Kerklaan 20 te Nieuwerkerk a/d IJssel
Datum: 
za, 02/06/2018 - 20:00

Op 2 juni 2018 zal het zomerconcert van Symfonie Orkest Midden Holland in de St. Josephkerk te Nieuwerkerk a/d IJssel in het teken staan van het vakantie-gevoel. 

Het orkest, onder leiding van dirigent Ghislain Bellefroid, neemt u graag mee naar de Franse zon. Medewerking wordt verleend door muziektheater “Jolie Coeur” met hun geheel eigen vertolking van prachtige Franse chansons. Harpsoliste Sophie Oltheten, die diverse prijzen won, waaronder het Prinses Christina Concours, zal samen met SOMH het prachtige Morceau de Concert van Camille Saint-Saëns uitvoeren.

Na de pauze speelt het orkest delen uit de bekende en lichtvoetige l”Arlesienne-suites van Georges Bizet, afgewisseld met optredens van “Jolie Coeur”.Met deze prachtige werken, de aansprekende combinatie met “Jolie Coeur”, harpiste Sophie Oltheten en ons orkest belooft het weer een mooie avond te worden, waarop wij u graag ontmoeten.

Het concert vindt plaats op zaterdagavond 2 juni 2018 in de St. Josephkerk, Kerklaan 20, 2911 AD Nieuwerkerk a/d IJssel. De aanvangstijd is 20.00 uur.

Via de site van het orkest www.somh.nl kunt u kaarten à € 10,00 voor het concert bestellen (kinderen tot 12 jaar € 5,00). Aan de deur zijn de kaarten € 12,50.

Symfonie Orkest Midden Holland (SOMH) is hét multifunctionele orkest van onze regio. Met jeugdig elan voert SOMH moderne en klassieke werken uit, vaak in combinatie met andere kunstvormen zoals toneel, schilderkunst, film en dans. Dit geweldige orkest bestaat uit ongeveer 25 leden en is gericht op gevorderde amateurs en semi-professionele musici. Tevens biedt het orkest diverse leerstoelen voor talentvolle musici onder 16 jaar. Met haar concerten weet zij telkens weer de harten van jong en oud te raken.

 

Van klushuis tot inloophuis Camino

Foto

Hun wens is uitgekomen. Na een intensieve periode van meer dan een jaar verbouwen is het huis gereed en geschikt voor mensen die leven met kanker, en dit gaat men op 24 mei vieren.

Journalist Stijn Fens spreekt in Nieuwerkerk

Foto

In het kader van het Feest van de Geest 2018 is Stijn Fens gevraagd om een lezing te houden in de St. Josephkerk, Kerklaan 20, Nieuwerkerk aan den IJssel.

Mannenkoor Nieuwerkerk op weg naar 25 jaar joodse zang

Foto

Met veel enthousiasme wordt gewerkt aan de organisatie van het vijfde lustrum van Mannenkoor Nieuwerkerk a/d IJssel wat een schitterende avond in joodse stijl moet worden en op donderdag 18 oktober zal plaatsvinden.

Feest van de Geest 2018 ‘Levensadem’ in volle gang

Foto

Het Feest van de Geest is een 2-jaarlijks feest tussen Hemelvaart en Pinksteren. Hierbij worden kerken opengesteld en zijn er allerlei activiteiten georganiseerd.

Theaterdominee David Heek bij TOV4ALL

Locatie: 
De Lichtkring, De Dreef 1 in Nieuwerkerk a/d IJssel
Datum: 
zo, 03/06/2018 - 19:30

Wordt het theologie of kleinkunst? David (35) was 18 jaar, klaar met de middelbare school en dacht in of/of. Hij koos voor theologie, waarna hij “gewoon” dominee werd in een dorpskerk. Die jas zat hem helaas te strak. Na jaren ander werk droomde hij vorig jaar in een nacht zijn nieuwe baan, stapte vol energie uit bed en dacht op z’n Nederlands: “Moet kunnen! Waarom nog langer of/of? Ik ga voor dominee én theater!” Zijn jarenlang sluimerende verlangen was opengebarsten. Hij zegde zijn oude baan op, creëerde een niet-bestaande baan en zag dat het tof was: theaterdominee.

David denkt dat de Bijbel een ander verhaal vertelt dan je in de kerk hoort. Bij TOV4ALL gaat men uiteraard graag deze uitdaging aan. Jij ook? Na zijn college mogen de vragen losbarsten. Volop interactie dus. Welkom. De toegang is gratis.

Zie ook de Tv registratie die omroep Zuidplas maakte van eerste spreekbeurt bij TOV4ALL in Het Kruispunt in Nieuwerkerk a/d IJssel: Tov4all met David Heek (video)

Pagina's