Clicky

Nieuwerkerk a/d IJssel

GKV Nieuwerkerk aan den IJssel viert 25-jarig jubileum

Foto

Op 1 januari 2019 bestond de Gereformeerde Kerk Vrijgemaakt in Nieuwerkerk aan den IJssel 25 jaar. 1 januari 1994 werd de gemeente geïnstitueerd in Nieuwerkerk aan den IJssel.

Radio-interview Alpha Parenting Children Course (audio)

Foto

Zondagavond 6 januari waren Ieke Kleijwegt en Desiree op de Beek te gast bij omroep Zuidplas in het programma Rondom de Kerken de middageditie om bekendheid te geven aan de ‘Alpha Parenting Children Course’.

Boekenmark in Ringvaartkerk

Locatie: 
Ringvaartkerk, Ringvaartlaan 10 in Nieuwerkerk ad IJssel
Datum: 
za, 12/01/2019 - 10:00 tot 13:00
Zaterdag 12 januari is er Boekenmarkt in de Ringvaartkerk. De boeken zijn gesorteerd naar genre en staan op achternaam van schrijver. Naast een groot aanbod van boeken is er een kraam met veel bijzondere brocante, en ook mooi speelgoed.

En er zijn legpuzzels, cd’s, lp’s en eigengemaakte jam te koop. De koffie staat klaar, met wat lekkers voor erbij. De openingstijd is van 10.00 tot 13.00 uur. De opbrengst van de verkoop is voor kerkelijke doeleinden.

‘Alpha Parenting Children Course’ in De Lichtkring

Locatie: 
De Lichtkring, De Dreef1, Nieuwerkerk a/d IJssel
Datum: 
do, 07/02/2019 - 19:30

Begin februari start de opvoedcursus ‘Alpha Parenting Children Course’ in Nieuwerkerk. Het is een leuke en laagdrempelige manier om in een relaxte sfeer met andere ouders ervaringen uit te wisselen en je te bezinnen op de opvoeding.

Ontmoeting, herkenning en inspiratie staan centraal. De cursus is geschikt voor iedere ouder, ongeacht burgerlijke staat, culturele achtergrond of levensovertuiging. De Parenting Children Course is gebaseerd op christelijke principes, maar is relevant voor zowel christelijke als niet-christelijke opvoeders.

De cursus wordt op 5 donderdagavonden gegeven in De Lichtkring in Nieuwerkerk. Kosten: bij deze cursus hoort een werkboek. De kosten voor de cursus zijn € 15,00. Data: 7 en 14 februari, 7, 14 en 28 maart 2019 in de soosruimte van de Lichtkring.

Aanmelden via de mail bij iekekleijwegt@gmail.com of deesopdebeek@gmail.com
 

 

 

 

Sparkling Voices in Open Deur Dienst

Foto

Op zondag 13 januari a.s. zingt Sparkling Voices uit Rhoon in de Open Deur Dienst in de Ringvaartkerk aan de Ringvaartlaan 16 in Nieuwerkerk ad IJssel.

Beach Mission ‘negen reizen in 2019‘

Foto

In 2019 organiseert de Nieuwerkerkse stichting Beach Mission voor het vijfde achtereenvolgende jaar weer evangelisatiereizen naar vakantiegebieden die populair zijn bij jongeren.

Radio-interview John Sittrop en Andre van den Berg ‘GetSaved’

Foto

Zondagmiddag, 16 december jl., waren Sittrop en Van den Berg namens de stichting te gast in het programma Rondom de Kerken de middageditie om hun recente activiteiten in Zuidplas toe te lichten.

Boekenbeurs Koffie Enzo

Locatie: 
Koffie Enzo, Kerklaan 98 (Oude Dorp) Nieuwerkerk a/d IJssel
Datum: 
za, 29/12/2018 - 10:00 tot 15:00

Wanneer: zaterdag 29 december 2018 boeken brengen tussen 10 en 11 uur
Waar: Bij Koffie Enzo,  Kerklaan 98 (Oude Dorp) Nieuwerkerk a/d IJssel
Verkoop: tussen 12 en 15 uur
Opbrengst: voor Inloophuis Koffie Enzo

Voor wie is het Inloophuis
Inloophuis Koffie Enzo is een laagdrempelig inloophuis waar met aandacht wordt geluisterd naar mensen die een goed gesprek nodig hebben. Ook mensen die alleen voor een kop-koffie-zonder-praatje het inloophuis willen bezoeken zijn van harte welkom. Daarnaast worden bezoekers die een praktische of sociale hulpvraag hebben verder op weg geholpen.

Koffie Enzo is gevestigd aan de Kerklaan 98 (Oude dorp, Nieuwerkerk ad IJssel) en is geopend op dinsdag en donderdag van 10:00 tot 12:00 uur. Van harte welkom!

Zie ook de artikelen:
Inloophuis KoffieEnzo zoekt coördinator
Radio-interview Inloophuis Koffie Enzo
Nieuw pand voor Inloophuis Koffie Enzo

 

Kerstdiner voor ouderen

Foto

Het wordt langzaamaan koud en donker, de kerstdagen komen er weer aan. Een goed moment om gezamenlijk te dineren en de kerstgedachte met elkaar te delen.

Midwinterfeest op Raadhuisplein

Foto
Op zaterdag 22 december 2018 zal er weer een groots Midwinterfeest worden georganiseerd op het Raadhuisplein in Nieuwerkerk aan den IJssel.

Pagina's