Clicky

onderwijs

Raad stemt in met zonnepanelen op brede scholen

Foto

Het college wil graag zonnepanelen plaatsen op de bredescholen in de EsseZoom en de Van Beethovenlaan in Nieuwerkerk aan den IJssel.

Wim Danckaarts over 30-jarig jubileum Montessorischool Nieuwerkerk

De Montessorischool in Nieuwerkerk bestaat 30 jaar. Een van de activiteiten is een reunie voor leerlingen en leerkrachten van de school. Wim Danckaarts is al 30 jaar de directeur. In een gesprek vertelt hij over de school en het jubileum.

Montessorischool Nieuwerkerk viert 30 jarig jubileum met reünie

Foto

Dit schooljaar bestaat Montessorischool Nieuwerkerk 30 jaar. De school die in 1986 werd opgericht viert deze mijlpaal op 7 april met een reünie. De school is 30 jaar geleden opgericht door een initiatiefgroep van Nieuwerkerkse ouders.

Ouders ervaren nieuwe onderwijsconcept De Eendragt

Foto

Een tiental ouders woonde op dinsdagavond 21 februari de jaarlijkse informatieavond bij op christelijke basisschool De Eendragt in Zevenhuizen, om te zien of hun kind zich op deze school zou kunnen thuisvoelen.

Raadslid Jurian Hennip over de onderwijsnota

Afgelopen week stelde het CDA een aantal vragen aan het college van B&W over de onderwijsnota. We bellen erover met Jurian Hennip(CDA).

Politie houdt kluisjes controle op middelbare scholen Nieuwerkerk (video)

Foto

Op verzoek van de twee middelbare scholen in Nieuwerkerk aan den IJssel heeft de politie onaangekondigde kluiscontroles uitgevoerd. De controles vonden plaats op dinsdag 6 december. Zowel het Thorbecke als het Comenius kregen bezoek.

Rehobothschool viert 25-jarig jubileum juf Jacqueline en Karin

Foto

Op de Rehobothschool in Nieuwerkerk aan den IJssel is vrijdag 14 oktober het 25-jarig jubileum gevierd van twee ondererwijzers. Zowel juf Jacqueline van Duijn als juf Karin Stolk staan dit jaar 25 jaar voor de klas en werden in het zonnetje gezet.

Digitaal inwonerpanel spreekt zich uit over Onderwijs in Zuidplas

Foto

533 inwoners hebben deze zomer deelgenomen aan een onderzoek over onderwijs in Zuidplas. De uitkomst is gebruikt voor een startnota waar de gemeenteraad op 30 augustus over vergadert.

Schoolsportweek in Nieuwerkerk start met whipe out

Foto

De afdeling Sport en Bewegen van de gemeente Zuidplas organiseert deze week de jaarlijkse Schoolsportweek voor basisscholen in Nieuwerkerk aan den IJssel. De groepen 4 tot en met 8 van alle basisscholen uit Nieuwerkerk maken in deze week kennis met verschillende sportactiviteiten.

Capelle strijd tegen cyberpesten

Foto

Capelle aan den IJssel gaat de strijd aan tegen cyberpesten. Basisschool Het Baken gaat als eerste school in Capelle het actieplan Cyberpesten uitrollen. De aanpak tegen cyberpesten omvat veel maatregelen.

Pagina's