Clicky

Ontmoetingskerk Schollevaar

Gert van den Bos 'Hemelwattes'

Foto

In het omroep Zuidplas programma Gospelsound is vrijwel altijd een columnist te beluisteren. Zondag 1 april 2018 was dit Gert van den Bos.

Wegwijzerkampen bieden jeugd onvergetelijke week

Foto

Ook deze zomer zijn er veel kinderen en tieners die meewillen op een Wegwijzerkamp. Ze kijken ernaar uit om een week lang met elkaar op te trekken en een onvergetelijke week te hebben.
 

Tamara Verboom sluit project Riverboats af

Foto

In december 2017 begon Tamara aan het project Riverboats na 5 jaar Engeland met Operatie Mobilisatie en vond hierin een nieuwe uitdaging.

Gert van den Bos verlaat Ontmoetingskerk Capelle-Schollevaar

Foto

Gert van den Bos (39) rondt in de komende maanden zijn missionair-diaconale werk in Capelle-Schollevaar af.  Hij begint na de zomer als voorganger/zorgcoördinator bij Assen Zoekt. ‘’Home is where the Lord sends us."

Netty Dijkstra-Geuze over haar boek ‘Hete thee en 3 klontjes suiker’

Foto

Donderdag 19 april geeft Netty Dijkstra-Geuze uit Rotterdam een lezing over haar boek ‘Hete thee en 3 klontjes suiker’. Over de impact van autisme in het gezin. Over depressie en herstel. Over Gods trouw en liefde.

Paasnachtdienst 2018: ’Opstaan!’

Locatie: 
In de Ontmoetingskerk, Capelle a/d IJssel
Datum: 
za, 31/03/2018 - 21:00

‘Opstaan!’ Dat is dit jaar het thema van de paasnachtdienst die op zaterdag 31 maart (Stille Zaterdag) wordt gehouden in de Ontmoetingskerk vanaf 21.00 uur. Het programma, dat zo’n vijf kwartier duurt, bestaat uit drie onderdelen. In het eerste deel van het programma staat men door middel van het lezen van enkele gedeelten uit de Bijbel en het zingen van enkele liederen stilbij de (heils) feiten van het lijden, het ster-ven en de opstanding van Jezus.

Daarna zal dominee Florimco van der Rhee in een toespraak ingaan op het thema van deze dienst ‘Opstaan!’ Het laatste kwartier van het programma is gereserveerd voor Carla Vis met haar poppentheater ‘Poppen en meer’. Zij zal in een sketch op maat het thema op een creatieve manier voor het voetlicht brengen. Na afloop is er alle gelegenheid elkaar te ontmoeten onder het genot van koffie, thee en paasbrood.

De toegang is gratis; wel is er bij de uitgang een collecte waarvan de opbrengst deels bestemd is voor de kosten van de paasnachtdienst en deels voor het sponsorfonds van de Stichting Wegwijzerkampen. Door dit fonds kunnen kinderen uit Schollevaar, die de kampprijs niet (volledig) kunnen betalen, (via stichting Perspectief) mee met een kamp. 

De paasnachtdienst is met name gericht op wijkbewoners. Het is ook een mooi mo-ment om iemand die niet zo bekend is met de kerk of het christelijk geloof mee te nemen! Kom zelf en neem anderen mee!

Voorafgaand aan de paasnachtdienst is er vanaf 20.00 uur een gebedsmoment in één van de zalen van de Ontmoetingskerk. Ook daar bent u/ ben jij van harte welkom! 

Vrijwilligers ontvangen Capels Compliment op 10e verjaardag Wijkwinkel Schollevaar!

Foto

Op zaterdag 10 maart vierde de wijkwinkel Schollevaar dat zij tien jaar bestaat, reden voor een feestje! Ter gelegenheid van dit tienjarig bestaan werd er flink uitgepakt.

Wijkwinkel Schollevaar viert tienjarig bestaan!!

Foto

De Wijkwinkel Schollevaar viert op 10 maart feest omdat deze 10 jaar bestaat! Alle wijkbewoners zijn op deze dag van harte welkom in de Wijkwinkel in het Winkelcentrum de Scholver.

Wijkwinkel Schollevaar helpt bij invullen belastingaangifte

Foto

Wijkwinkel Schollevaar organiseert in april invuldagen voor de belastingaangifte over 2017. U kunt een afspraak maken in Wijkwinkel Schollevaar aan de Picassopassage 33 in Winkelcentrum de Scholver.

De Gospelsound column 4 februari van 2018 Gert van den Bos

Pagina's