Clicky

Ontmoetingskerk Schollevaar

Carolien Smit van Opwekking naar Mercy Ships

Foto

Ruim 3,5 jaar geleden was Carolien op een regenachtige dag bij Opwekking en belande in de Missie tent. Een grote tent vol met stands van goede doelen. Haar kennismaking met Mercy Ships. “Elke keer als ik daar loop voel ik kriebels vanbinnen, een bepaalde onrust”.

Vakantie Bijbel Club “In de Kring” in de najaarsvakantie

Locatie: 
De Sjalomschool, Hermitage 40-48 in Capelle a/d IJssel
Datum: 
di, 23/10/2018 - 13:15 tot wo, 24/10/2018 - 13:15

Op dinsdag 23 oktober en woensdag 24 oktober gaan om 13.15 uur de deuren van de Sjalomschool (Hermitage 40-48) weer open voor alle kinderen uit de wijk Schollevaar e.o.

Elke middag wordt er voor kinderen van 4 tot en met 10 jaar een gevarieerd programma gedraaid met onder andere knutsels, spelletjes, verhalen uit de Bijbel, zingen etc.

Ook ouders / verzorgers zijn van harte welkom om bij het brengen en halen van de kinderen onder het genot van een bakje koffie te praten met andere ouders / verzorgers. Rond 16.00 uur wordt de middag afgesloten. Ook dan bent u als ouder van harte welkom om even mee te kijken.

 

Israëlzondag in De Ontmoetingskerk

Locatie: 
Ontmoetingskerk, Zevensprong 4 in Capelle aan den IJssel
Datum: 
zo, 07/10/2018 - 09:15

Op zondag 7 oktober is het in de Protestantse Kerk Nederland Israëlzondag. Op Israëlzondag staan zij stil bij de plaats van Israël in Gods weg met deze wereld en bij de onopgeefbare verbondenheid van de kerk met Israël die daaruit voortvloeit. Men zal, zoals ook in de afgelopen weken gebeurd is, in deze dienst opnieuw lezen over een van de gebeurtenissen in het zendingswerk van Paulus. Wij lezen Handelingen 15.

Enkele weken geleden lazen zij over een hoogoplopend meningsverschil tussen Paulus en Barnabas in de gemeente van Antiochië (Handelingen 15:35-41). Dit keer zullen zij lezen over een grote theologische discussie in diezelfde gemeente te Antiochië. In een en dezelfde gemeente komen heel menselijke aspecten van het gemeente-zijn (discussies en meningsverschillen) en het krachtige en bijzondere werk van de Heilige Geest samen. De theologische discussie waar men op zondag 7 oktober over zal horen, heeft alles te maken met de verbondenheid met Israël: hoe dienen christenen uit ‘de volken’ zich te gedragen ten opzichte van (christenen uit) het joodse volk?

 

Israël avond ‘Waarom christenen iets met Israël hebben’

Locatie: 
Ontmoetingskerk, Zevensprong 4 in Capelle aan den IJssel
Datum: 
wo, 24/10/2018 - 20:00

Voor deze avond is een spreker uitgenodigd namelijk ds. Oscar Lohuis van St. Christenen voor Israël. Ds. Oscar Lohuis zal spreken over ‘Waarom christenen iets met Israël hebben’.

Lohuis is getrouwd en vader van drie zonen en een dochter. “Toen ik al predikant was, gingen mijn ogen open voor Gods bijzondere plan met Zijn volk Israël. Ik preek en spreek op veel plaatsen in het land om het evangelie van het Koninkrijk te brengen. Daarnaast schrijf ik artikelen voor diverse media en heb ik twee boeken geschreven. Meer kunt u lezen op www.goednieuwsbediening.nl.

Wanneer christenen het over Joden en over Israël hebben, is vaak het enige wat zij daarover vinden dat de Joden zich moeten bekeren en tot geloof in Jezus moeten komen. Zij beseffen niet dat christenen zich ook moeten bekeren van hun hoogmoedige houding ten opzichte van Israël. Eeuwenlang heeft de kerk gedacht dat zij nu het nieuwe, geestelijke Israël was geworden en dat de uitverkiezing van Israël voorbij was gegaan sinds Christus. Dat is niet wat de Bijbel leert. Op dit gebied is er opnieuw een reformatie in de leer, in het denken en in het handelen van de kerk nodig. Bekering van hoogmoed ten opzichte van Israël.”

De avond start om 20.00 uur en de toegang is vrij, er zal wel een collecte worden gehouden voor genoemde Stichting. En er zullen ook Israëlproducten te koop zijn.

 

Gert van den Bos ‘Het leven met God is geen soap’

Gert van den Bos neemt afscheid in Ontmoetingskerk

Foto

Vanmiddag nam missionair diaconaal werker Gert van den Bos afscheid van de Ontmoetingskerk in Capelle a/d IJssel Schollevaar. Van den Bos verlaat De Ontmoetingskerk in Capelle voor een nieuwe uitdaging in Assen.

Praatuur in Wijkwinkel Schollevaar

Foto

Wilt u op een creatieve en gezellige manier Nederlands leren spreken? In de Wijkwinkel Schollevaar wordt elke donderdagmiddag van 13.30 tot 15.00 uur “HET PRAATUUR” gehouden (behalve in de schoolvakanties).

Tamara Verboom naar DOCK3B

Foto

Tamara Verboom, uitgezonden door de Ontmoetingskerk in Capelle Schollevaar en verbonden aan de christelijke organisatie Operatie Mobilisatie (OM), heeft na haar periode RiverBoats gekozen voor een nieuwe uitdaging bij DOCK3B.

Afscheidsdienst Gert van den Bos

Locatie: 
Ontmoetingskerk, Zevensprong 4 in Capelle aan den IJssel
Datum: 
zo, 02/09/2018 - 16:00

Zondag 2 september a.s. neemt missionair diaconaal werker Gert van den Bos afscheid van de Ontmoetingskerk in Capelle a/d IJssel Schollevaar. Van den Bos verlaat De Ontmoetingskerk in Capelle voor een nieuwe uitdaging in Assen (Gert van den Bos verlaat Ontmoetingskerk Capelle-Schollevaar.)

In Van den Bos verliest de redactie kerken een bevlogen columnist daar Van den Bos gedurende een periode van 2 jaar columnist was voor het programma Gospelsound. Hij schreef columns met de titels als: ‘Hemelwattes’, ‘ff laten zakken’, 'Christus lijd mee' en ‘vriendelijkheid’ die u nog kunt beluistern via de website van omroep Zuidplas.

De dienst zal beginnen om 16.00 uur en wordt gehouden in de Ontmoetingskerk, Zevensprong 4 in Capelle aan den IJssel. Ds. E.G. de Kruijf (Ds. De Kruijf samenwerking Christelijke Gereformeerde en de Hervormden intensiever) en Gert van den Bos zullen deze dienst leiden. 

Beluister hieronder de columns van Van den Bos:
Gert van den Bos 'Hemelwattes'
Gert van den Bos 'Christus lijd mee'
Ds. Gert van den Bos over stille tijd
 

 

 

Seniorencatechese 2018 Capelle a/d IJssel

Locatie: 
In de Ontmoetingskerk, Zevensprong 4 Capelle a/d IJssel
Datum: 
wo, 18/07/2018 - 10:00

Alle ouderen en belangstellenden worden van harte uitgenodigd voor deze 2 bijeenkomsten. In een 'stille' periode, waarin veel mensen op vakantie zijn, is het fijn om samen te komen, samen uit de Bijbel te lezen, erover te praten, te bidden en te zingen.

Er zijn deze zomer weer 2 bijeenkomsten:
Op woensdagochtend 18 juli zal ds. De Kruijf iets vertellen over de kerkdienst en de betekenis daarin van de liturgie. Hoe is liturgie opgebouwd en waarom zijn er verschillende onderdelen? U bent welkom vanaf 10.00 uur, men begint met een kopje koffie/thee. Om 12 uur willen we afsluiten.

Op dinsdagmiddag 14 augustus zal ds. B. Reinders ( lid van de CGK ) de middag verzorgen. Het onderwerp is : Een dagje mee met de dominee. Wat komt er zoal op hem af en wat doet dat met hem en met de mensen? U bent welkom vanaf 14.00 uur en om ongeveer 16.00 uur wil men afsluiten met elkaar.

Mooi om hierover van gedachten te wisselen. Ook in Bijbels perspectief. Fijn ook om als senioren elkaar in de zomervakantie te ontmoeten. De bijeenkomsten worden gehouden in de Ontmoetingskerk, Zevensprong 4 in Capelle aan den IJssel Ontvangst met koffie/thee vanaf een kwartier voor de aanvang.

Hartelijk welkom. Komt u ook? Tot ziens dan op 18 juli ’s morgens en/of 14 augustus ’s middags!

Pagina's