Clicky

Ontmoetingskerk Zevenhuizen

Eucharistieviering op Kerstavond

Locatie: 
In de Ontmoetingskerk, Dorpsstraat 106 te Zevenhuizen
Datum: 
ma, 24/12/2018 - 19:30

U wordt van harte uitgenodigd voor de feestelijke Eucharistieviering op Kerstavond 24 december in de Ontmoetingskerk, Dorpsstraat 106 te Zevenhuizen. Vanaf 19.15 uur beginnen we met samenzang van bekende kerstliederen. De aanvang van de Eucharistieviering is om 19.30 uur.

Deze avond komt men samen rondom de geboorte van Jezus met als motto “Een kind ons geboren” en overdenken: Een kind is “de ander die een beroep op ons doet” en in die ontmoeting met de ander vinden we onszelf. In deze feestelijke kerstviering zal pastor André Bosman voorgaan. Hij heeft deze viering samen met Barbara Bloom, Guus Dolle en Riky van Dommelen voorbereid.

De kerstzanggroep onder leiding van Karel Christiaanse zal tijdens deze viering zorgen voor extra muzikale ondersteuning.

 

Sjon Donkers 'egoïsme bedreigt de wereld vrede'

Oecumenische viering op Vredeszondag

Locatie: 
Ontmoetingskerk Zevenhuizen, Dorpsstraat 106
Datum: 
zo, 23/09/2018 - 10:00

Aan het begin van de jaarlijkse landelijke Vredesweek, georganiseerd door  PAX voor Vrede, is er op zondag 23 september een oecumenische viering in de Ontmoetingskerk. Deze wordt  georganiseerd door vertegenwoordigers van  de RK Gemeenschap Moerkapelle-Zevenhuizen, de Vereniging van Vrijzinnige Protestanten en de Ontmoetingskerkgemeente (PKN).
 
Voorganger is pastor Sjon Donkers.  Samen willen we nadenken over het thema "Generaties voor Vrede' in het licht van het Evangelie.  Aan deze viering zullen en oecumenisch gelegenheidskoor, een pianist en een organist  medewerking verlenen.  
 
Iedereen is van harte welkom. Na afloop is er gelegenheid tot ontmoeting bij koffie en thee.

Orgelconcert Gerben Mourik

Locatie: 
In de Ontmoetingskerk in Zevenhuizen
Datum: 
za, 15/09/2018 - 20:00

Stadsorganist van Oudewater, Gerben Mourik, verzorgt het derde concert in 2018 dat de Stichting Orgelcultuur dit jaar organiseert.

Gerben Mourik studeerde zijn hoofdvakken orgel en improvisatie aan het Brabants conservatorium en heeft een actieve concertpraktijk in binnen en buitenland. Hij is zeer geïnteresseerd in Nederlandse orgelmuziek en speelde al vele premières van diverse composities van bekende Nederlandse componisten als J. Keijzer, Johan Th. Lemckert en Jan J. van den Berg. In april 2013 werd hem de eretitel “Stadsorganist” toegekend door de gemeente Oudewater.

De Ontmoetingskerk heeft een prachtig neo-barok Van Leeuwen orgel uit 1957. Het concert vindt plaats in de Ontmoetingskerk, Dorpsstraat 106, 2761 AH te Zevenhuizen. Aanvang is 20:00 uur en de toegang bedraagt €7,50, voor kinderen en CJP bedraagt de toegang €5. Van harte welkom!

Het volgende orgelconcert van de Stichting Orgelcultuur Zuidplas staat gepland op vrijdagavond 12 oktober in de St. Jans Onthoofdingskerk te Moordrecht.

Gerben Mourik bespeelt orgel Ontmoetingskerk Zevenhuizen

Foto

Stadsorganist van Oudewater, Gerben Mourik, verzorgt het derde concert in 2018 dat de Stichting Orgelcultuur dit jaar organiseert. 

Kledingactie stichting Hoop voor Albanië

Locatie: 
Hervormde kerk Zevenhuizen
Datum: 
di, 10/04/2018 - 18:30

De winter ligt nu echt achter ons en de eerste voorjaardagen hebben we inmiddels gehad. Het opruimen van de winterkleding en opzoeken van de zomerkleding is een mooi moment om alles eens kritisch te beoordelen. 

De bruikbare kledingstukken die u niet meer draagt kunt u op dinsdag 10 of donderdag 12 april tussen 18.30 en 20.00 uur afgeven bij de Hervormde kerk in Zevenhuizen, de diaconieën van de Ontmoetingskerk en de Hervormde Gemeente zorgen er dan voor dat de kleding in Albanië terecht komt.

 

 

Dubbelconcert organist Bas de Vroome en fluitiste Madeleine Boertje

Foto

Op vrijdag 6 oktober geven organist Bas de Vroome en fluitiste Madeleine Boertje een dubbelconcert in de Ontmoetingskerk in Zevenhuizen.

Schoolkerkdienst zondag 24 september: “Mag ik bij je komen?”

Locatie: 
In de Hervormde dorpskerk, Dorpsstraat 170 te Zevenhuizen
Datum: 
zo, 24/09/2017 - 10:00

Het is inmiddels een vertrouwde traditie: op de laatste zondag van september is er een schoolkerkdienst. Dit jaar viert men die op zondag 24 september. De dienst wordt gehouden in de Hervormde Kerk en in de Ontmoetingskerk. De dienst is voorbereid door ouders en leerkrachten van basisschool ‘De Eendragt’ en de voorgangers van de beide kerken. In beide kerken volgt men dezelfde liturgie met ds. Dirk van Vreeswijk als voorganger in de Hervormde Kerk en ds. Nico de Lange in de Ontmoetingskerk.

Dit jaar denken ze na over het onderwerp ‘wonen’ en dan speciaal het thema: “Mag ik bij je komen?” En vragen ze zich af: In wat voor huis woon je? Waarin en hoe woonden mensen vroeger in de tijd van de Bijbel? Wie is er welkom in je huis? Wie mag er bij je komen? Op school hebben de kinderen verschillende verhalen rondom dit thema gehoord. In de dienst wordt stil gestaan bij het verhaal van Zacheus. Jezus wilde bij Zacheus, een tollenaar, op bezoek komen.
In beide kerken begint de dienst om 10.00 uur. Om iedereen goed te verdelen over de beide kerken, vragen we degenen wiens achternaam begint met de letters M t/m Z naar de Ontmoetingskerk (Geref.Kerk) te gaan. Begint uw achternaam met de letters A t/m L dan vragen we u naar de Hervormde Kerk te gaan.

Voor de kinderen tot 4 jaar is er, in beide kerken, oppas beschikbaar. Na de dienst nodigen we iedereen uit voor een kop koffie, thee of limonade op het schoolplein. Bij slecht weer drinken we koffie in de school. Verder willen wij jullie allemaal vragen om één bloem mee te nemen naar de kerk. Bij de ingang zullen grote emmers/ vazen klaar staan om de bloemen in te zetten. Na afloop van de dienst kan er, tijdens het koffiedrinken een boeketje bloemen samengesteld worden. Dit boeketje kan gegeven worden aan iemand die eenzaam of ziek is of iemand die je een hart onder de riem wilt steken.
Rest ons nog te zeggen, dat we ook de kinderen die niet op de Eendragt zitten, van harte uitnodigen, omdat het ook voor hen een hele leuke dienst is. Van harte welkom iedereen!
 

Dubbelconcert in de Ontmoetingskerk Zevenhuizen

Locatie: 
Ontmoetingskerk, Dorpsstraat 106, Zevenhuizen
Datum: 
vr, 06/10/2017 - 20:00

Een jubileumconcert door de organist Bas de Vroome (Oude en Nieuwe kerk Delft) samen met Madeleine Boertje (dwarsfluit). Dit concert is het 25e in de serie jaarlijkse concerten in de Ontmoetingskerk.  Madeleine studeerde aan het Conservatorium van Rotterdam met dwarsfluit als hoofdvak en daarnaast voor docent Muziek. Vervolgens studeerde zij met succes Orkestdirectie. Ondertussen speelde zij in verschillende orkesten. Op dit moment is zij, behalve solist en docent, dirigent van meerdere ensembles. Zij is geboren en getogen in Zevenhuizen waar zij nog altijd woonachtig is. Bas de Vroome behoort tot de beste organisten van Nederland en geeft veelvuldig concerten op grote en kleinere orgels in binnen- en buitenland. Hij is sinds 1994 docent aan het Rotterdams Conservatorium.

Het concert begint om 20.00 uur. Toegang: €7,50. Kinderen t/m 12 jaar €5,- De concerten zijn toegankelijk voor bezoekers met een rolstoel. Zie ook: www.stichtingorgelcultuurzuidplas.nl

Aan tafel in de 40-dagentijd

Locatie: 
In de Ontmoetingskerk te Zevenhuizen
Datum: 
wo, 15/03/2017 - 15:30

Op 15 maart kan er weer 'getafeld' worden in de Ontmoetingskerk. Op de dag van de verkiezingen, midden in de 40-dagentijd en het thema van die tijd is: Sterk en Dapper. Van die mix gaan we een geïnspireerde en positieve maaltijd maken.

"We beginnen met bereiden om 15.30 uur, drankje om 17.30 en maaltijd om 18.00 uur. Na afloop: samen afwassen en opruimen. Wij maken het menu en doen de boodschappen. De rest doen we samen. De kosten slaan we om, ze liggen rond de € 7,-- p.p. Er is plaats voor max. 25 personen.

U kunt zich ook aanmelden bij: Annelies: tel.: 0180-631311 of bij Lenie Mulder: tel.: 010-2220132. We hebben ook onze oecumenische vrienden op bescheiden schaal uitgenodigd."

Pagina's