Clicky

Open Doors

Nacht van Gebed Krimpen a/d IJssel

Locatie: 
In de Rehobothkerk. Landerijen 1 te Krimpen a/d IJssel
Datum: 
vr, 01/06/2018 - 00:00 tot za, 02/06/2018 - 00:00

Bidden kan overal en op elk moment, toch? Waarom houdt dan juist een Nacht van Gebed? Vijf redenen om ’s nachts te bidden.

  1. Extra zwaar voor vervolgde christenen

Veel vervolgde christenen hebben het juist ’s nachts moeilijk. Hoe kom je bijvoorbeeld de nacht door als het voortdurend aan je knaagt dat je onterecht vastzit en je familie thuis niet weet waar je bent? Juist in de nachtelijke eenzaamheid kunnen vragen en twijfel toeslaan. Waar doe ik dit allemaal voor? Is God er wel? Door ’s nachts te bidden, offer je (een deel van) je nachtrust op in verbondenheid met vervolgde christenen voor wie de nacht extra zwaar is.

  1. Tijdsverschil

Door het tijdsverschil met landen als Noord-Korea, bid je in de nacht op het moment dat gevangen in de werkkampen worden gewekt om weer een dag lang zware arbeid te verrichten. Daarmee begin je, weliswaar op afstand, de dag samen met hen.

  1. Onophoudelijk

De Bijbel roept verschillende keren op om onophoudelijk te bidden, bijvoorbeeld in Romeinen 12:12. Onophoudelijk. Dus ook ’s nachts, terwijl veel mensen liggen te slapen.

  1. Ongestoord

’s Nachts word je minder gestoord door je telefoon, geluiden van buiten of door dagelijkse beslommeringen. De nacht is daarom bij uitstek het moment om je even terug te trekken in stilte, je te concentreren en te bidden.

  1. Bijbelse voorbeelden

Diverse mensen in de Bijbel bidden ’s nachts. De Here Jezus trok zich terug om de hele nacht te bidden (Lukas 6:12). Paulus en Silas gingen om mindernacht in de gevangenis in gebed (Handelingen 16:25) en de gemeente van Petrus bleef ’s nachts vol vuur bidden toen Petrus gevangenzat (Handelingen 12:5). Zij vonden de nacht bij uitstek geschikt om zich tot God te wenden. Wat doet u in de Nacht van 1 op 2 juni?

Open Doors kerkdienst

Locatie: 
De Vallei 2 in Capelle aan den IJssel
Datum: 
zo, 27/05/2018 - 12:00

Zondag 27 mei a.s. zal Open Doors een kerkdienst verzorgen in kerk de Doorbraak in Capelle aan den IJssel.

Open Doors is een wereldwijde organisatie die christenen steunt die om hun geloof worden vervolgd of verdrukt en brengt bijbels en christelijke lectuur naar landen die daarvoor gesloten zijn. Daarnaast geeft Open Doors training en verleent de organisatie praktische hulp, zoals traumazorg en noodhulp. Uw wordt van harte uitgenodigd om deze dienst bij te wonen.

De dienst begint om 12.00 en wordt gehouden aan De Vallei 2 in Capelle aan den IJssel (wijk Oostgaarde).

 

Nacht van Gebed 2017 op 16 juni

Foto

Aanslagen in Egypte eisten de levens van zeker 45 koptische christenen. Niet alleen in Egypte is er veel geweld tegen christenen. Tienduizenden christenen in Irak sloegen op de vlucht voor Islamitische Staat.

Nacht van Gebed: ‘Wees wakker! Heb je vijanden lief’

Foto

‘Heb je vijanden lief’ is het thema van de Nacht van Gebed die Open Doors organiseert. In de nacht van 27 op 28 mei bidden christenen op honderden locaties in Nederland en Vlaanderen voor de vervolgde kerk en hun vervolgers.