Clicky

Open Monumentendag

Open Monumentendag dit jaar op zaterdag 14 september

Foto

Dit jaar zal een bijzonder Open Monumentendag in Zuidplas plaats vinden op zaterdag 14 september.

Moordrecht en Open Monumentendag 2018

Foto

Zaterdag jl. was het Open Monumentendag. In Moordrecht werd dat dit jaar vrij bescheiden “gevierd”. 

Monumentendag in Nieuwerkerkse Oudheidkamer

Foto

Op Open Monumentendag, zaterdag 8 september, is de Oudheidkamer van de Historische Vereniging Nieuwerkerk aan den IJssel (HVN) open van 14.00 tot 17.00 uur. 

Monumenten die u moet zien in de Zuidplas tijdens Monumentendag

Foto

Iedere tweede weekend van september vinden de Open Monumentendagen plaats in Nederland. Vele duizenden monumenten in Nederland zijn dan gratis te bezoeken. Zo ook in Zuidplas

Open Monumentendagen: Rondleidingen op Leefgoed de Olifant en in oude steenoven

Foto

In het weekend van Monumentendagen (8 en 9 september) zal Bart Belonje van stichting Leefgoed de Olifant bezoekers rondleiden over het terrein van de voormalige binnendijkse steenplaats op Ver-Hitland. 

Oude Kerk open op Monumentendag

Locatie: 
Oude kerk, Dorpstraat te Nieuwerkerk a/d IJssel
Datum: 
za, 08/09/2018 - 14:00 tot 16:00

Op zaterdag 8 september, Open Monumentendag, is van 14.00 tot 16.00 uur de monumentale Oude Kerk op het Oude Dorp te bezichtigen. Er is orgelspel op het Van Assendelftorgel van 1770.

Iedereen kan hier een kijkje komen nemen, en dat is dit oudste monument van Nieuwerkerk (ca vijf eeuwen!) dan ook zeker waard! Een groot deel van het interieur is zeventiende-eeuws, onder andere de eikenhouten preekstoel en de kroonlampen.

Op 27 april, Koningsdag, zijn de ca 150 jaar oude Tien Gebodenborden, die negentig jaar in de schuur hadden gestaan, weer in ere hersteld: ze werden opgehangen aan de binnenmuur van de toren, en op de bewuste Koningsdag onthuld door twee kinderen.

Molen Windlust open tijdens Open Monumentendag

Foto

Tijdens de Open Monumentendag op 8 en 9 september zal de Nieuwerkerkse molen Windlust haar deuren openen voor belangstellenden.