Clicky

openbaar vervoer

Wijziging regionaal openbaar vervoer

Foto

Het openbaar vervoer in de regio krijgt een stimulans nu de treindienst Alphen-Gouda en de realisatie van openbaar vervoerknoop Bleiswijk/ Zoetermeer (station Lansingerland) zijn verbeterd. 

Bushaltes in Zuidplas worden toegankelijker

Foto

De gemeente Zuidplas gaat zestien bushaltes toegankelijk maken voor mensen met een motorische en visuele beperking.

Staking streekvervoer: 30 april en 1 mei rijden geen bussen

Foto

De rechter in Utrecht heeft in een kort geding die was aangespannen door werkgevers van openbaar vervoerbedrijven bepaald dat de staking in het streekvervoer komende week mag doorgaan.

Inwoners Zuidplas gaan minder betalen voor Openbaar Vervoer

Foto

Motie aangenomen waardoor tarieven van stads- en streekvervoer goedkoper worden in de gemeente Zuidplas.

ProRail houdt enquete over staat station Nieuwerkerk

Foto

ProRail heeft dinsdag 11 april een enquete laten uitvoeren onder reizigers op het station in Nieuwerkerk aan den IJssel. Reizigers in de avondspits konden vragen beantwoorden over hoe ze het station ervaren

Politieke vragen over plotselinge bushalte voor de deur

Foto

De aanlegvan een nieuwe bushalte in Zevenhuizen heeft tot politieke vragen van D66 geleid. De kwestie draait om de aanleg van een halte met abri op de kruising Noordelijke Dwarsweg met de Zuidplasweg. Met de omwonenden zou geen overleg hebben plaatsgevonden.

Stoomtreindagen 2016

Locatie: 
Rotterdam, Gouda
Datum: 
zo, 09/10/2016 - 10:30

Op 8 en 9 oktober 2016 waant u zich weer even terug in de tijd. Oude tijden herleven als er 2 dagen lang stoomtreinen heen weer rijden tussen het Stoomdepot in Rotterdam Noord en het NS station Gouda.

Op het Stoomdepot worden de machtige machines voorzien van water, kolen en natuurlijk gesmeerd! Dit alles kan je van dichtbij bekijken, er is zelfs een mogelijkheid om een stukje mee te rijden op een stoomlocomotief!
Ook voor de kinderen is er genoeg te beleven, zo rijdt er een mini stoomtrein, kan je je verkleden als echte machinist of stoker en nog veel meer! Voor de inwendige mens wordt ook gezorgd, er is een gezellig terras waar u kunt genieten van de befaamde "SSN Hamburger" of gewoon een broodje gezond, terwijl de stoom door uw neusgaten naar binnen dringt...

Onze collega’s van de Veluwsche Stoomtrein Mij komen met zowel de 23 071 als de 23 076 naar Rotterdam! Deze locomotieven worden ingezet voor de pendelritten tussen het SSN Depot en Gouda. Maar natuurlijk zijn ze ook op het Stoomdepot te bewonderen!

De vertrektijden voor de stoomtreinpendels zijn op zaterdag en zondag als volgt:
Vertrek SSN depot
10.10
11.10
12.10
13.10
14.10
15.10
16.10
17.10
Vertrek Gouda (spoor 8)
10.00
10.56
12.00
13.00
14.00
15.00
16.00
17.00
18.00
Kaartjes zijn te koop op het depot en op Station Gouda. Daar lopen onze medewerkers aan de kant van het huis van de stad. De kaartjes zijn niet bij het NS loket te koop. Kaarten kosten voor volwassenen 15 euro. Kinderen 4 tot en met 13 jaar betalen 7,50.

Bekijk ook een leuke video van de eerste dag!: http://omroepzuidplas.nl/artikel/2016/10/08/stoomtrein-dagen-leuk-en-bui...

 
 

Bananasplit grap wordt werkelijkheid: Leontien(huis) heeft bushalte voor de deur

Foto

Het Leontienhuis bij Zevenhuizen heeft sinds maandag 22 augustus een bushalte. De nieuwe halte van lijn 175 en 575 is mogelijk geworden doordat Arriva de route iets heeft omgelegd. De initiatiefneemster van het Leontienhuis heeft wel een verleden met bushaltes voor de deur. 

Prorail en NS beloven verbeteringen aan station Nieuwerkerk maar niet snel

Foto

Spoorbedrijven NS en Prorail beloven verbeteringen aan het station in Nieuwerkerk aan den IJssel. Dat blijkt uit antwoorden op vragen die de SP eerder gesteld heeft aan het gemeente bestuur. Reizigers moeten alleen wel geduld hebben. Voor sommige dingen zelfs jaren.

Gratis ov voor Capelse ouderen blijft

Foto

De Capelse 65-plusser kan gewoon gebruik blijven maken van het gratis openbaar vervoer in de Rotterdamse regio. Dat maakt de gemeente Capelle aan den IJssel vrijdag 20 mei in een persbericht bekend.

Pagina's