Clicky

PCOB

Opinie: ''Politiek Zuidplas heeft geen ouderenbeleid''

Foto

Ouderen vormen een steeds grotere groep kiezers vanwege de vergrijzing. In 2040 leven er volgens prognoses zeker 7 miljoen 50-plussers.

PCOB thema middag

Locatie: 
J.A. Beijerinckstraat, Herv. Kerkelijk Centrum in Nieuwerkerk a/d IJssel
Datum: 
di, 30/05/2017 - 14:00

Deze middag wordt verzorgd door Joke Kraal. Deze zeer veelzijdig Goudse dame heeft heel veel mogelijkheden om uw kennis van Gouda te vergroten. Ze zal voor de pauze een quiz met ons doen over Oud Gouda. 

De presentatie aan de hand van oude foto’s haalt ongetwijfeld oude herinneringen boven en zal u stimuleren de goede antwoorden te geven, ook voor u als niet Gouwenaar.  Breng een pen mee en natuurlijk zijn er prijsjes te winnen. Na de pauze vertelt Joke meer over allerlei aspecten van de Goudse samenleving. De ligging aan de rivieren de Hollandse IJssel en de Gouwe zijn heel bepalend geweest voor de welvaart en economie van de stad. Speciaal schenkt ze hierbij aandacht aan de Goudse kaas. De geschiedenis van het kaasmaken en zaken in Gouda die daar nog aan herinneren.

Joke doneert de opbrengst van haar presentaties aan Stichting Woord en Daad. Alle organisatorische aspecten van deze middag zijn gelijk aan die van de middag van 10 mei.

Siem v. Loon nieuwe voorzitter PCOB Nieuwerkerk

Foto

Siem van Loon wordt de nieuwe voorzitter van de PCOB in Nieuwerkerk aan den IJssel. Van Loon volgt hiermee Maarten Molenaar op die het afgelopen jaar het voorzitterschap wegens een ernstige ziekte moest neerleggen.