Clicky

Pinksteren

P. Treep 'omgekeerd Pinksteren' (audio)

Foto

In het omroep Zuidplas programma de Gospelsound is vrijwel altijd een columnist te beluisteren. zondag 20 mei 2018 was dit ds. Peter Treep.

Openluchtdienst ''Kleine mensen, grote God'

Locatie: 
In het Moerhoutpark in Moordrecht
Datum: 
zo, 20/05/2018 - 11:00

Met dit thema organiseert de Protestantse gemeente De Stroom uit Moordrecht & Gouderak op 1e Pinksterdag weer een openluchtdienst in het  Moerhoutpark in Moordrecht , aanvang 11.00 uur. 

In de dienst zal ds. Jan-Willem Leurgans voor gaan. Muzikale begeleiding zal worden verzorgd door Bertus en de Refro’s. U bent van harte uitgenodigd! Vanaf 10.30 uur is er koffie voor ontmoeting voorafgaand aan de dienst. De organisatie zorgt voor de nodige stoelen maar vragen u om, indien mogelijk, een stoel mee te nemen. Als het weer het niet toe laat om de dienst buiten te houden zal deze worden verplaatst naar de Dorpskerk aan het kerkplein in Moordrecht.

 

Pinksterviering in De Zevenster

Locatie: 
De Zevenster Zevenhuizen
Datum: 
di, 15/05/2018 - 19:00

Op dinsdagavond 15 mei a.s. om 19.00 uur is de Pinksterviering in de Zevenster. Ds. Nico de Lange zal voorgaan in deze viering. Het thema is “Vurige Taal”. Het Christelijk gemengd Koor Chaverim uit Woerden o.l.v. Peter Verweij verleent muzikale medewerking. Na de viering wordt samen met de bewoners van de Zevenster nog een kopje koffie/thee gedron-ken. De viering duurt ca. een uur. U wordt van harte uitgenodigd voor deze viering.

CHAVERIM is het Hebreeuwse woord voor VRIENDEN en in deze sfeer zingen zij. Het koor stelt zich tot doel de Bijbelse Boodschap, het EVANGELIE, door zang en muziek uit te dragen. Door middel van onze zang willen wij God eer geven, Hem aanbidden en lofprijzen. Daarnaast is het beleven van gezamenlijk zangplezier natuurlijk voor hen ook belangrijk evenals om als koor met elkaar te zingen.

“Pinksteren, Ik snap er nog niets van…”

Locatie: 
in het Moerhoutpark in Moordrecht
Datum: 
zo, 04/06/2017 - 11:00

Met dit  thema organiseert PG  “De Stroom”  Moordrecht - Gouderak op 1e Pinksterdag weer een openluchtdienst in het Moerhoutpark in Moordrecht , aanvang 11.00 uur. 

In de dienst zal ds. Jan-Willem Leurgans voor gaan. Muzikale begeleiding zal worden verzorgd door Bertus en de Refro’s. U bent van harte uitgenodigd! Vanaf 10.30 uur is er koffie en limonade voor ontmoeting voorafgaand aan de dienst.

De gemeente zorgt voor de nodige stoelen maar vragen u om, indien mogelijk, een stoel mee te nemen. Als het weer het niet toe laat om de dienst buiten te houden zal deze worden verplaatst naar de Dorpskerk aan het kerkplein in Moordrecht.

Pinksterconcert Cees van der Slik in Dorpskerk

Locatie: 
In de Dorpskerk, Kerklaan 2 te Capelle a/d IJssel
Datum: 
ma, 05/06/2017 - 20:00

Op maandag 5 juni, Tweede Pinksterdag, wordt er in de Dorpskerk van Capelle een speciaal  Pinksterconcert gegeven. Cees van der Slik zal een programma ten gehore brengen op het prachtige, historische Van Dam orgel met muziek van diverse componisten, o.a. Georg F. Händel, Felix Mendelssohn, Max  Reger, Louis Vierne, Feike Asma en Herman van Vliet.

Ook improvisatie en samenzang van pinksterliederen staan op het programma. Dit concert begint om 20 uur. Toegang gratis.   Parkeren bij de kerk is gratis;  na afloop is er een kopje koffie/ thee. De kerk is goed toegankelijk voor gebruikers van een rolstoel.

Bisschop Van den Hende: 'Aandacht voor de heilige Geest'

Foto

“Dankzij de kracht van de heilige Geest wordt het vuur van liefde en geloof in ons niet gedoofd. Ik hoop dat deze gelovige zekerheid ons troost en bemoedigt, en ons aanzet tot barmhartigheid, speciaal nu ons bisdom Rotterdam 60 jaar bestaat.”