Clicky

PKN Moordrecht

Moordrecht Meetz Mozambique ‘gevangenen bezoek’

Foto

Op 16 juli jl. vertrokken 16 jongere uit Protestantse gemeente De Stroom uit Moordrecht naar Mozambique om invulling te geven aan een werkvakantie voor de organisatie Lingstone.

Veiling Mozambique brengt €42.134,13 in het laatje

Foto

Dit enorme bedrag is gisteravond na de veiling bekend gemaakt als het eindbedrag. Een fantastisch bedrag waar de groep iedereen natuurlijk heel dankbaar voor is en dat ze uiteraard goed zullen besteden in Mozambique.

Zangavond op eerste zondag van de Veertigdagentijd

Locatie: 
Dorpskerk te Moordrecht
Datum: 
zo, 18/02/2018 - 17:00

Op zondag 18 februari is er om 17.00 uur een Zangdienst. Er is ditmaal geen koor. Of toch wel: het koor zijn de aanwezige zelf. Met orgelbegeleiding van Kees Dorst willen zij dit uur liederen zingen,

Dat ene lied dat je zo graag nog eens wilt zingen en nooit meer of bijna nooit meer gezongen wordt. En dat ene lied mogen er ook best twee of drie zijn. Er zijn maar twee voorwaarden: dat het een zingbaar lied is en dat het door orgel begeleid kan worden. Het is de eerste zondag van de Veertigdagentijd, maar dat wil niet zeggen dat het persé liederen moeten zijn die specifiek bij deze tijd passen.

Men hoopt er met elkaar een mooie dienst van te kunnen maken. Verzoeknummers zijn dus van harte welkom en kunnen worden doorgegeven via rpvdplicht@gmail.com. Om alles in goede banen te leiden kunnen liederen worden aangedragen t/m dinsdag 13 februari. Zingt u mee? Zet de datum en de tijd alvast in de agenda. 

Arie Nobel 40 jaar organist in de Dorpskerk

Foto

 Arie Nobel is dit jaar 40 jaar organist in de Dorpskerk Moordrecht. De inwoner van Gouderak begon 57 geleden met het bespelen van orgels.

Radio-interview werkvakantie Mozambique

Foto

In de zomer van 2018 gaan 16 jongeren en 4 begeleiders vanuit Protestantse gemeente De Stroom uit Moordrecht met de Christelijke stichting Livingstone op reis om invulling te geven aan een werkvakantie in Mozambique.

 

Dorpskerk opent deuren op monumentendag

Locatie: 
In de Dorpskerk te Moordrecht
Datum: 
za, 09/09/2017 - 08:45

Landelijk is het thema van deze dag:  boeren, burgers en buitenlui en zijn vele kerken zaterdag 9 september voor iedereen open, dus ook onze historische Dorpskerk aan het kerkplein.

De Historische vereniging belicht enkele bijzondere  grafstenen die in het koor van  onze kerk liggen. Deze zijn van bestuurders, predikanten en leraren uit Moordrecht. Er worden ook oude attributen getoond uit verschillende tijden evenals oude schilderijen en documenten.

Als gemeente 'de Stroom" geven informatie over onze gemeente "de Stroom" en de historische elementen van de kerk. Er is informatie om het kerkgebouw te huren voor  het sluiten van burgerlijke huwelijken,  het houden concerten, lezingen enz. De bekende kunstenaars van Koningsdag hebben ook een plek en bieden iedereen de mogelijkheid  om een hedendaags en origineel kunstwerk  te kopen.  Er zijn schilderijen en objecten in keramiek en van glas te koop. Een deel van de opbrengst is bestemd voor onderhoud en behoud  voor de toekomst van de Dorpskerk.

Ook is er een ruimte ingericht voor  ontmoeting, voor een lekker kopje koffie  of thee.

Voorjaarsbazaar De Stroom

Voorjaarsbazaar De Stroom brengt € 4.600 op

Foto

Afgelopen zaterdag stond in en rondom de Dorpskerk de jaarlijkse voorjaarsbazaar. Men had schitterend weer en de organisatie kijkt terug op een geslaagd evenement.

 

Deel je leven en deel je kunst

Foto

Op Koningsdag, 27 april 2017, wordt de jaarlijkse expositie in de historische Dorpskerk in Moordrecht gehouden met het thema ‘Deel je leven en deel je kunst’. Deel je leven is het jaar thema van de Protestantse kerk in Nederland.

 

Voorjaarsbazaar in de Dorpskerk

Locatie: 
In en rond de Dorpskerk te Moordrecht
Datum: 
za, 08/04/2017 - 09:00
Op 8 april a.s. organiseert de Protestantse kerk De Stroom in Moordrecht haar jaarlijkse bazaar in de Dorpskerk.

Alle reden voor U als bezoeker van de rommelmarkt op zaterdag 8 april om vanaf  9.00 uur op jacht te gaan naar misschien wel een late Rembrandt, een vroege van Gogh, of het ontbrekende paneeltje van een drieluik Van Eijk.

Natuurlijk ook voor de kersverse kamerbewoner, alledaagse benodigdheden als borden en bestek, en natuurlijk niet te vergeten je speelgoedcollectie, voor het eerst gekoppeld aan de jeugdboeken. Het gedrukte boek, met romans vol spanning, romantiek en historie, maar ook reisverhalen, kookboeken en theologie in de boekenhoek. Onder het stof vandaan gehaald en aan een revival begonnen de LP´s. Natuurlijk ook Cd´s en DVD´s voor jong en oud.

Pagina's