Clicky

PKN Nieuwerkerk a/d IJssel

Vervolgcursus op Alpha-cursus

Locatie: 
Ringvaartkerk, Ringvaartlaan 10 in Nieuwerkerk ad IJssel
Datum: 
wo, 23/01/2019 - 19:45

Doorleren met Jezus
Een cursus van 8 avonden als vervolg op de Alpha-cursus: ‘Doorleren met Jezus, bijbelstudies over het Evangelie van Lukas'. Een boek uit de serie ‘Praten met God’. Misschien is het volgen van Jezus wel veel uitdagender dan we het ons voorstellen. Je hebt het in ieder geval niet zomaar onder de knie. Je mag het leren van Jezus zelf.

De thema’s die deze avonden aan bod komen zijn o.a. 'Als angst je hindert', 'Hoge verwachtingen van het gebed' en 'Genezing en bevrijding’. De avonden beginnen om 19.45 uur met koffie of thee, zodat je op informele wijze met elkaar kunt kennismaken. Daarna is er een inleiding en vervolgens praten we in groepjes na over het onderwerp van die avond.

Cursusavonden zijn: woensdag 23 januari, 6 februari, 20 februari, 6 maart, 20 maart, 3 april, 17 april en 1 mei in de Ringvaartkerk. Graag ontvangen wij bericht als je wil meedoen: Rien van Beuzekom, rienvanbeuzekom@filternet.nl Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft JavaScript nodig om het te kunnen zien. tel. 0180-314258.

Inzameling voor de voedselbank een groot succes

Foto

De Protestantse kerk in Nieuwerkerk a/d IJssel organiseerde rond dankdag hun jaarlijkse voedselbankactie voor de voedselbank waar wekelijks 7000 voedselpakketten nodig zijn.

Boekenmark in de Ringvaartkerk

Locatie: 
In de Ringvaartkerk, Ringvaartlaan 16 te Nieuwerkerk a/d IJssel
Datum: 
za, 10/11/2018 - 10:00 tot 13:00

Boekenmarkt Zaterdag 10 november is er Boekenmarkt in de Ringvaartkerk. De boeken zijn gesorteerd naar genre en staan op achternaam van schrijver. Naast een groot aanbod van boeken is er een tafel met speelgoed, met eigengemaakte creaties, met o.a. oude ansichtkaarten, en zijn er legpuzzels, cd’s, lp’s en eigengemaakte jam te koop.

De koffie staat klaar, met wat lekkers voor erbij. De boekenmarkt wordt vrijdag al klaargezet en kan er bij de boeken gekeken worden. Dus kom je naar de koffieochtend, loop dan gelijk even door naar de boekenmarkt. Na de koffieochtend kan aangeschoven worden bij de inlooplunch. De Boekenmarkt is op zaterdag open van 10:00 tot 13:00 uur. De opbrengst van de verkoop is voor kerkelijke doeleinden.
 

Voedselbank actie op vrijdag 9 en zaterdag 10 november

Locatie: 
In de Ringvaartkerk, Ringvaartlaan 16 te Nieuwerkerk a/d IJssel
Datum: 
za, 10/11/2018 - 10:00 tot 12:00

Van 10.00-12.00 uur men klaar in de Ringvaartkerk in Nieuwerkerk a/d IJssel om uw bijdrage in ontvangt te nemen. Ook zondag 11 november voor de dienst van 10.00 uur kunnen er spullen afgegeven worden. Vooral voedsel dat lang houdbaar is, is gewild. Misschien is er een geschikt artikel in de reclame: 1+1 gratis is mooi meegenomen! Dit jaar ligt het accent op tomaten: tomatensoep in blik, tomatenblokjes in blik, tomatensaus in blik. Maar ook is er vraag naar houdbare melk, appelstroop, pindakaas, volkoren knäckebröd en blikjes fruit. De organisatie hoopt dat u weer net zo enthousiast bant als andere jaren voedsel gaat inslaan voor deze actie. 

Wanneer kunt u de artikelen brengen?
Op vrijdag 9 en zaterdag 10 november  van 10.00-12.00 uur uit u spullen afgeven en even gezellig een kopje koffie of thee met ons drinken. Maar ook op zondag 11 november kunt u uw artikelen nog afgeven voordat de kerkdienst van 10.00 uur begint.

Ook de avondmaalscollecte van zondag 11 november voor de voedselbank
De diaconie bestemt het geld van de avondmaalscollecte deze zondag voor de voedselbank. Ook geld kan de voedselbank goed gebruiken voor opslag, transport en koeling. Meer dan 7000 mensen zijn ervan afhankelijk.

Ridderkerkse kinder- en jeugdkoren in Open Deur Dienst

Locatie: 
Ringvaartkerk, Ringvaartlaan 10 in Nieuwerkerk ad IJssel
Datum: 
zo, 11/11/2018 - 17:00

Op zondag 11 november a.s. wordt een Open Deur Dienst gehouden in de Protestantse kerk in Nieuwerkerk a/d IJssel. In deze dienst zal het bekende Ridderkerkse kinder- en jeugdkoren onder leiding van Jennifer van der Hoek optreden. Het koor bestaat al 45 jaar en is een begrip in Nederland.

Regelmatig zijn de koren te zien op de televisie bij de E.O.  Ook worden er nu en dan benefietconcerten gegeven, o.a. met Elly en Rikkert. In april 2016 waren ze te zien in  de talentenshow “Hollands got Talent” Koorleidster Jennifer van den Hoek stond met 72 kinderen op het podium om het nummer ‘The Prayer’ ten gehore te brengen

Dominee Wim van der Kooij zal in deze dienst voorgaan. Velen zullen zich het optreden van het Ridderkerkse kinder- en tienerkoren van vorige keren nog kunnen herinneren. Dat waren bijzondere avonden. De organist is André de Jager.

De dienst wordt gehouden in de Ringvaartkerk aan de Ringvaartlaan 16 in Nieuwerkerk a/d IJssel en begint om 17.00 uur. Samenzang vanaf 16.50 uur.

 

Sinterklaascentrale weer actief

Foto

Ieder jaar is de Sinterklaas Centrale van de Protestantse kerk in Nieuwerkerk actief en steunen ze een doel onder het motto van ‘Een feest voor de kinderen hier, is een feest voor de kinderen daar’.

Kerkcafé tijdens de wintermaanden

Locatie: 
In de Ringvaartkerk, Ringvaartlaan 16 te Nieuwerkerk a/d IJssel
Datum: 
vr, 26/10/2018 - 20:30

Op vrijdagavond 26 oktober organiseert de taakgroep Vorming & Toerusting van de Protestantse kerk in Nieuwerkerk a/d IJssel het eerste kerkcafé van het seizoen. Vanaf dat moment kunt u elke maand even binnenlopen voor een informele ontmoeting onder het genot van een drankje en een goed gesprek. Bij elk kerkcafé zal er een korte presentatie zijn van gemeenteleden over een specifiek actueel onderwerp, een hobby of vrijwilligerswerk.

Na afloop kunt u gezellig blijven napraten. Het kerkcafé is open vanaf 20.30 uur. De presentatie start om 21.00 uur. Wilt u zelf over een bepaald onderwerp het gesprek aankaarten? Meld u dan aan per e-mail: johanknoester1@ziggo.nl

Protestantse kerk houd voedselbankinzameling rond dankdag

Foto

De Protestantse kerk in Nieuwerkerk a/d IJssel organiseert rond dankdag opnieuw een voedselbankactie. Wekelijks worden voedselpakketten voor 7000 mensen klaargemaakt.

Open Deur Dienst met Les Chantres en ds Taco Koster

Foto

Op 14 oktober is er een Open Deur Dienst in De Ringvaartkerk. In deze dienst zal het ruim 25 jaar actieve christelijk gemengd koor Les Chantres uit Papendrecht haar medewerking verlenen.

Lezing over het beleg en ontzet van Leiden

Locatie: 
In de Ringvaartkerk, Ringvaartlaan 16 te Nieuwerkerk a/d IJssel
Datum: 
wo, 03/10/2018 - 20:00
Woensdag 3 oktober om 20.00 uur houdt Johan Knoester een historische lezing over het beleg en ontzet van Leiden in de Ringvaartkerk te Nieuwerkerk a/d IJssel. Iedereen die geinteresseerd is in deze wonderlijke geschiedenis waarbij grote delen van Zuid-Holland onder water werden gezet, is van harte welkom. Als oud-geschiedenisdocent en bestuurslid van de Historische Vereniging Nieuwerkerk a/d IJssel kent Johan veel bijzonderheden van dit bizarre staaltje waterbeheer en als oud-inwoner van Leiden weet hij hoe hij de ‘echte’ hutspot kan bereiden.
In 1572 waren na de verovering van Den Briel door de Geuzen veel Hollandse steden in opstand gekomen tegen het Spaanse gezag. Hun leider was Willem van Oranje. De Spanjaarden reageerden daarop met een strafexpeditie. In Holland vielen Naarden en Haarlem weer in Spaanse handen en in 1573 was Leiden aan de beurt. De Spanjaarden begonnen de stad aan alle kanten in te sluiten. Nu lag Leiden zeer strategisch op een knooppunt van land- en waterwegen en het verlies ervan zou wel eens de genadeklap voor de opstand kunnen zijn. Om de stad uit handen van de Spanjaarden te houden werd letterlijk tot een ‘sprong in het diepe’ besloten, namelijk een groot deel van (het tegenwoordige Zuid-)Holland onder water te zetten. Daardoor zou het Spaanse leger worden verjaagd en de stad gered. Het staat hier zo eenvoudig beschreven maar het was een krijgsplan dat nooit eerder op die schaal was uitgevoerd. Het was een gok die goed uitpakte en daardoor een boeiend verhaal heeft opgeleverd met een goede afloop voor de stad Leiden. Maar het had evengoed kunnen mislukken.

De avond wordt georganiseerd door de Protestantse Gemeente Nieuwerkerk a/d IJssel. Toegang is gratis.

 

Pagina's