Clicky

Roomse gemeenschap

Nacht Stille Omgang

Foto

In de nacht van zaterdag 16 op zondag 17 maart 2019 wil de Romse gemeenschap in Gouda met andere belangstellenden voor de negentiende keer de Stille Omgang in Amsterdam lopen.

Hoogfeest Drie Koningen

Locatie: 
In de Antoniuszaal naast de H. Josephkerk, Aalberseplein 2 te Gouda
Datum: 
zo, 06/01/2019 - 10:00

De wereldkerk viert op 6 januari het Hoogfeest van de Openbaring des Heren, ook wel Epifanie genoemd. In de volksmond zeggen we het feest van Drie Koningen. Rond dit thema is er een familieviering in de H. Josephkerk te Gouda. Iedereen uit de hele Sint Jan de Doperparochie is welkom dit mee te komen vieren. Er is speciale aandacht voor de kinderen.

"Vandaag hoor je dat wijzen uit het Oosten een ster volgen. Deze wijst hen de weg naar een stal. Daar vinden de wijzen een kind in een kribbe. Na de herders vinden nu ook de wijzen het kind Jezus. Deze wijzen noemen we ook wel de Drie Koningen. 

De wijzen vertegenwoordigen alle volken op aarde. Daarom noemen we het Hoogfeest 'Openbaring des Heren': nu weet de hele wereld van de geboorte van Gods Zoon op aarde."

Bisschop Van den Hende ‘Beter horen’

Foto

Onder het motto ‘Beter horen’ organiseerde het Interdiocesaan Roepingen Overleg op 7 november een impulsdag over roepingen en bisschop Van den Hende verzorde een lezing over het thema.

Gedragscode Pastoraat ingegaan voor Rooms- Katholieke Kerk

Foto

Per 13 april 2018 geldt voor de Rooms- Katholieke Kerk in Nederland een nieuwe Gedragscode Pastoraat. De eerste editie van de Gedragscode werd in 2014 door de bisschoppen van kracht verklaard.

Gratis VOG voor parochievrijwilligers verlengd

Foto

De regeling voor het verkrijgen van een gratis Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG) aan te vragen voor vrijwilligers binnen de Rooms-Katholieke Kerk is nu verlengd tot 1 januari 2019.

Roomse gemeenschap in de bres voor Oekraïne

Foto

Paus Franciscus heeft parochies wereldwijd opgeroepen om zondag 24 april aanstaande te collecteren voor slachtoffers en gedupeerden van de oorlog in Oekraïne.

Bisschoppen: bidt voor slachtoffers Parijs

Foto
Bisschoppen vragen de Nederlandse gelovigen mee te bidden voor de slachtoffers, de nabestaanden en Frankrijk.

Mgr. Van den Hende: Wat groeit er in ons hart?

Foto

In het bisdom Rotterdam heeft Mgr. Van den Hende contact met bisschoppen in Aleppo die worden geholpen om gezinnen te eten te geven.