Clicky

Roomse gemeenschap Zuidplas

Bisschop Van den Hende ‘Bidden voor de doden is een uiting van ons geloof’

Foto

Tijdens Allerzielen sprak Van den Hende, bisschop van Rotterdam en daarmee van de Zuidplas parochies, over de betekenis van het gebed voor de overledenen.

Initiatiefneemster oprichting KBO Nieuwerkerk a/d IJssel overleden

Foto

Zaterdag, 7 oktober jl., is op 88 jarige leeftijd Riet Castricum in haar woonplaats Nijmegen overleden in het klooster waar ze na haar vertrek uit Nieuwerkerk woonde. 

Nieuwerkerkse op bedevaart naar Santiago

Foto

De Nieuwerkerkse Irene Vasterman vertrok vanmorgen, zaterdag 9 september, met een groep uit her Bisdom Rotterdam naar Santiago de Compostella in Spanje.

Gratis VOG voor vrijwilligers binnen R.-K. Kerk

Foto

Vanaf begin 2016 is het mogelijk om een gratis Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG) aan te vragen voor vrijwilligers binnen de Rooms-Katholieke Kerk die werken met minderjarigen en met mensen met een verstandelijke beperking.

Nacht van de Stille Omgang

Foto

In de nacht van zaterdag 12 op zondag 13 maart 2016 willen parochianen en andere belangstellenden uit de Zuidplas en Gouda voor de zestiende keer de Stille Omgang in Amsterdam lopen.

Mgr. Van den Hende: ‘Bouwen aan een beschaving van liefde’

Foto

Op vrijdag 13 november sloot de bisschop de themaweek "voorbij de 'BV' ik" af.

Allerzielen op 2 november

Foto

Allerzielen is een gedachtenis uit de westerse rooms-katholieke traditie. Hij wordt gevierd op 2 november, de dag na Allerheiligen. 

Huub Flohr nieuw pastor St. Christoffel parochie

Foto

Per 1 januari 2016, met de start van de nieuwe St. Christoffel parochie, zal het pastoraal team worden uitgebreid met pastor Huub Flohr.