Clicky

Roparun

Gemeentelijk Roparun-team gaat voor 15e Roparun

Foto

Het Capelse Roparun-team is er helemaal klaar voor. Aanstaande vrijdag, 7 juni  om 9.00 uur, vertrekt het team naar Duitsland om voor de 15e keer de Roparun te lopen. De startlocatie is ook dit jaar weer Hamburg.

Hitlandrun zondag 22 april ten behoeve van Roparun

Foto

De 6e editie van de Hitlandrun zal plaatsvinden op 22 april 2018 op recreatiegebied Hitland in Nieuwerkerk aan den IJssel.

Roparunteam Geen Getrut organiseert 5e editie Hitlandrun

Locatie: 
Hitlandgebied, start in buurt van ijsbaan
Datum: 
zo, 14/05/2017 - 11:00

Roparunteam Geen Getrut organiseert op zondag 14 mei de Hitlandrun in recreatiegebied Hitland met afstanden voor volwassenen en kinderen. Elke inschrijving draagt bij aan het goede doel. De totale opbrengst komt geheel ten goede aan Stichting Roparun, een stichting die zich inzet voor de palliatieve zorg voor patiënten met kanker. Roparunteam Geen Getrut houdt het hier niet bij. Het team organiseert diverse evenementen en heeft eigen Geen Getrut artikelen, waarvan de Geen Getrut shirts tijdens de Hitlandrun zijn te bestellen.

Hoofdorganisator Rudy Verstappen is erg te spreken over de Hitlandrun. “De Hitlandrun is een recreatieve loop in de prachtige omgeving van het Hitlandgebied, die iedereen iets te bieden heeft”. De Kidsrun van 1 en 2 km start ’s ochtends om 11.00 uur, gevolgd door de 5 en 10 km wedstrijden een uur later om 12.00 uur. Aangezien de Hitlandrun op Moederdag valt, zorgt Roparunteam Geen Getrut er ook voor dat de moeders in het zonnetje worden gezet. “De keuze uit verschillende afstanden in combinatie met de Moederdagactie maakt het dat de Hitlandrun een leuk uitje is met zowel het gezin als met collega’s en vrienden”, aldus Rudy Verstappen.

Mag de beste ambtenaar winnen

Roparunteam Geen Getrut krijgt tijdens de organisatie steun uit verschillende hoeken. Hornbach is dit jaar een belangrijke sponsor van de Hitlandrun. Hornbach vindt lokale betrokkenheid belangrijk en het dient daarnaast ook een goed doel waar Hornbach achter staat. Ook leveren diverse andere sponsoren* een bijdrage aan de Hitlandrun om de kosten zo laag mogelijk te houden. Daarnaast zijn  de gemeenten Zuidplas en Capelle a/d IJssel meewerkende partijen tijdens de organisatie. Wethouders Josien van Cappelle van de gemeente Capelle a/d IJssel en Rik van Woudenberg van de gemeente Zuidplas geven het startschot. Tijdens de loopwedstrijden loopt de spanning hoog op door de intergemeentelijke-competitie tussen wethouders, raadsleden en ambtenaren van de gemeenten Zuidplas en Capelle a/d IJssel.

Meer ‘Geen Getrut’

Volgens teamcaptain Tarik Fawzi houdt Roparunteam Geen Getrut het deze lente niet alleen bij de Hitlandrun. “Op vrijdagavond 19 mei organiseren we een wijnproeverij op de prachtige locatie Sociëteit de Maas met heerlijke wijnen van La Gironde, gevolgd door een golfclinic bij Golfschool Hitland op zondagmiddag 21 mei. Verder verkopen we Geen Getrut shirts en Geen Getrut wijnen”. Het tweede seizoen van Roparunteam Geen Getrut bereikt zijn hoogtepunt tijdens het Pinksterweekend in juni 2017. De lopers van Geen Getrut leggen dan de afstand van Hamburg naar Rotterdam voor de tweede keer te voet af met als doel een mooi geldbedrag te kunnen overmaken naar Stichting Roparun.

Deelnemen aan de Hitlandrun? Inschrijven kan via www.inschrijven.nl.

Teams uit Nieuwerkerk en Zevenhuizen-Moerkapelle zamelen € 57.518,- in voor Roparun

Foto

Teams uit Nieuwerkerk aan den IJssel en Zevenhuizen-Moerkapelle hebben gezamenlijk € 57.518,- ingezameld voor de Roparun. De totale opbrengst van de 24e editie is 5 miljoen euro. Dat heeft de organisatie donderdag 1 oktober bekend gemaakt.