Clicky

Scouting

Omroep Zuidplas aanwezig bij Roverway 2018: Dag 2

Foto

Op dag 2 van het bezoek van de 61 internationale groep Rangers en Rovers was ruimte gereserveerd voor een bezoek aan de korenmolen Windlust. De molen die in zijn huidige staat dateert van rond 1741 is een uniek Rijksmonument en werkende molen.

Omroep Zuidplas aanwezig bij Roverway 2018 en de aankomst internationale gasten

Foto

De scouts zijn gearriveerd in Nieuwerkerk aan den IJssel en hebben hun kwartier gemaakt.

Scouting Nieuwerkerk viert aanstaande zaterdag haar 50-jarig jubileum

Foto

De Scouting Nieuwerkerk a/d IJssel viert feest! De scouting viert haar 50 jarig jubileum met een Open Dag!

Waterscouts laten boten weer te water

Foto

Na een winterperiode vol met onderhoud werden zaterdag 29 april zeven van de acht lelievletten van waterscouting "De IJssel" weer te water gelaten.

Nieuwerkerkse scouts door naar landelijke wedstrijd

Foto

Een team van Scouting Nieuwerkerk is door naar landelijke wedstrijden. Bij regionale wedstrijden haalden de Nieuwerkerkers de vierde plaats van de 26 deelnemers. Hierdoor zijn ze geplaatst voor de landelijke ronde die in juni in Baarn wordt gehouden.

Vloot uitbreiding bij Waterscouting “De IJssel”

Foto

Waterscouting “De IJssel” in Nieuwerkerk aan den IJssel heeft de afgelopen week haar vloot uitgebreid met twee lelievletten. De waterscouts hebben nu de beschikking over acht Lelievletten.

Nieuwerkerkse Scouts winnen regionale Kookwedstrijden

Foto

In samenwerking met Scouting Nieuwerkerk en Scouting Klaas Kitten Groep uit Rotterdam, hebben afgelopen zaterdagmiddag de jaarlijkse regionale Kookwedstrijden voor Scouts plaatsgevonden. Deze keer op het terrein van Scouting Nieuwerkerk. 

Waterscouting eert klussers tijdens NLdoet

Foto
De voorzitter van de waterschouting in Nieuwerkerk aan den IJssel heeft zaterdag 12 maart drie klussers bedankt voor hun enorme inzet. Dit gebeurde op de nationale vrijwilligersdag NLdoet. Het drietal is niet alleen op de NLdoet dag actief maar het jaar rond van grote waarde.

Scouting Nieuwerkerk op herfstkamp met de scouts uit Bückeburg

Foto

In de herfstvakantie is scouting Nieuwerkerk aan den IJssel op kamp geweest in Goch in Duitsland. Op het terrein van klooster Graefenthal troffen ze de Duitse scouts uit Bückeburg, waar ze al jaren goede vriendschapsbanden mee hebben.