Clicky

Sint Janskerk

Voorjaarsconcert in Sint Janskerk te Gouda

Foto

Het Rijssens Mannenkoor, onder leiding van hun nieuwe dirigent Jaap Kramer en het Chr Waddinxveens Mannenkoor De Gouwestem onder leiding van Martin Mans geven op zaterdag 16 maart een concert in de Sint Janskerk te Gouda.

Geloofsviering Roze Zaterdag Gouda drukbezocht

Foto

Meer dan 750 bezoekers waren vandaag aanwezig bij de Roze Zaterdag-geloofsviering in de Goudse Sint Janskerk.

50 jaar Raad van Kerken Gouda

Foto

Op 27 mei a.s. is het vijftig jaar geleden dat een aantal kerken de “Gemeenschap van Kerken in Gouda” instelden. Dat wordt gevierd op zondag 27 mei 2018 in de Sint Janskerk.

Pasen met Sela

Locatie: 
Sint Janskerk in Gouda
Datum: 
za, 17/02/2018 - 20:00

Het feest van Pasen is voor Sela een hoogtepunt in het jaar. Niets is mooier dan met elkaar bewust stilstaan bij de opstanding van de Zoon van God. Samen gedenken, samen verwonderen bij het lege graf en het samen uitzingen van vreugde bij het nieuwe leven in Jezus Christus.

Ook dit jaar vieren we de paasconcerten zoals vaste bezoekers dit gewend zijn met mooie, bekende (paas)liederen, een minuut stilte en nieuwe Sela-liederen van het album God van leven. Sela wordt tijdens de concerten bijgestaan door violisten, hoornblazers en extra zangers.

Voor wie Sela niet kent, Sela schrijft nieuwe liederen voor de kerk. Tijdens de concerten van Sela worden deze liederen gezongen en enthousiaste muzikanten nemen deze ervaring vaak mee naar hun eigen gemeente. Gratis bladmuziek is voor iedereen verkrijgbaar via www.sela.nl/liederen. Het is mogelijk om Vriend van Sela te worden en deze missie te steunen.

Ceremony of carols

Locatie: 
Sint-Janskerk, Achter de Kerk 16, 2801 JX Gouda
Datum: 
vr, 22/12/2017 - 20:00

Ceremony of carols in de Goudse Sint Jan Het meesterwerk van Benjamin Britten, 10  carols, alleen met harpbegeleiding, zal 22 december ten gehore worden gebracht door het Christelijk Vocaal Ensemble Cantare in de prachtige Sint Janskerk.

Het is één van zijn bekende en geliefde composities. Het geheel zorgt voor een aparte vertelling van het verhaal van de geboorte van de Here Jezus. Naast de ceremony of carols, zullen er er ook onbekende en bekende carols worden gezongen.

Op 22 december, aanvang 20.00 uur, kaart     € 15,-. Roelina Schouten : harp; Christiaan Ingelse: orgel; Leo Rijkaart: dirigent.