Clicky

Sint Joseph parochie

Journalist Stijn Fens spreekt in Nieuwerkerk

Foto

In het kader van het Feest van de Geest 2018 is Stijn Fens gevraagd om een lezing te houden in de St. Josephkerk, Kerklaan 20, Nieuwerkerk aan den IJssel.

Graffiti workshop in de Sint Joseph levert ‘kunstwerk’ op

Foto

Maandag 14 mei vond een Graffiti workshop plaats in de Sint Joseph parochie in Nieuwerkerk a/d IJssel waar onder de professionele leiding van graffiti designer Arend Maatkamp een mooi kunstwerk is geproduceerd.

Feest van de Geest krijgt interkerkelijk karakter

Foto

Dit jaar neemt de Volle Evangelie Gemeente Effata voor het eerst actief deel aan het Feest van de Geest wat hiermee een interkerkelijk karakter krijgt. Een unieke samenwerking tussen 2 gemeenten die kerken in het zelfde gebouw.
 

Bevestigingsdienst pastor Jacqueline van der Lee (Video)

Foto

Zaterdag, 23 september jl., vond de bevestigingsdienst van de nieuwe pastor Jacqueline van der Lee in de Sint Joseph parochie in Nieuwerkerk a/d IJssel plaats.

Adventsvesper 'Hoopvol op weg'

Locatie: 
In de st. Joseph parochie, Kerklaan 20, 2911 AD Nieuwerkerk aan den IJssel
Datum: 
wo, 13/12/2017 - 20:30

Op 13 december is er een adventsvesper om 20.30 uur in de St.-Josephkerk, georganiseerd door de oecumenische werkgroep avondgebeden van de Protestantse kerk in Nieuwerkerk a/d IJssel.

"In deze tijd van het jaar mogen we ontdekken en beleven, dat we hoopvol op weg zijn naar de toekomst van de Heer! Juist daarom is het goed om de realiteit van hier en nu eerlijk onder ogen te zien. Het gaat niet om mooie woorden, die zweven in de kerk in tijd van kerst en advent. 

We luisteren naar het verhaal van een vluchteling. We realiseren ons  het verdriet van de slachtoffers van natuurrampen. We willen de armoede in ons land niet over het hoofd zien, evenals de eenzaamheid van velen.  We leggen  dit alles biddend, zingend en in de stilte  neer voor de Aanwezige. Zó worden we aangeraakt door de liefde van God om te doen wat onze hand vindt om te doen. Mensen, hoopvol op weg naar de toekomst van de Heer!"

U bent van harte welkom!

Kerstinstuif St. Josephkerk

Locatie: 
In de st. Joseph parochie, Kerklaan 20, 2911 AD Nieuwerkerk aan den IJssel
Datum: 
za, 09/12/2017 - 13:00

Zaterdagmiddag 9 december 2017 in de St. Josephkerk te Nieuwerkerk a/d IJssel

Tijd: vanaf 13.00 uur tot 16.00 uur. Dit is alweer de 10e Kerstinstuif met koorzang van verschillende koren en muziekgroepen, waaronder Camerata, ’s Wingerdjes, kamerkoor Carajillo, Dianthuskoor en EMM Malletband. Daarnaast is er ook samenzang!

Een gezellige kerstmiddag met muziek, samenzijn, kerststukjesverkoop, erwtensoep, glühwein en andere versnaperingen. De toegang is gratis, wel zal er een deurcollecte zijn en dit jaar is de opbrengst voor de Vlindertuin, het dagactiviteitencentrum van De Meander in Nieuwerkerk a/d IJssel. Kom gezellig luisteren, kijken, meedoen en krijg alvast het kerstgevoel.

25 jaar Sint Joseph parochie

Automatisering in bisdom Rotterdam noodzakelijk

Foto

Parochies in het bisdom Rotterdam krijgen te maken met een nieuwe automatisering. Onder meer Europese wet- en regelgeving maakt dit noodzakelijk.

Volle St. Josephkerk tijdens Oogstdankdag

Foto

Zondagmorgen, 15 okt. jl., was het Oogstdankdag in de Nieuwerkerkse Sint Joseph parochie met vertegenwoordigers van de land- en tuinbouw uit Nieuwerkerk en omgeving.

Radio-interview Jacqueline van der Lee

Foto

Zaterdag, 23 september jl., was de bevestigingsdienst van de nieuwe pastor Jacqueline van der Lee in de Sint Joseph parochie in Nieuwerkerk a/d IJssel.

Pagina's