Clicky

Sint Joseph parochie

Symfonie Orkest Midden Holland en Saxofoonkwartet Met Maten

Locatie: 
In de st. Joseph parochie, Kerklaan 20, 2911 AD Nieuwerkerk aan den IJssel
Datum: 
za, 03/11/2018 - 20:15

Op 3 november 2018 speelt het Symfonie Orkest Midden Holland in de

Ghislain Bellefroid, dirigent van Symfonie Orkest Midden Holland: “Saxofoon en symfonieorkest is een wel heel aparte combinatie: de saxofoon heeft slechts sporadisch een plekje weten te bemachtigen in het orkestrepertoire. Dit zullen we laten horen met de Arlesienne suites van Bizet. Daarnaast spelen we het Concerto in C van Cimarosa (oorspronkelijk voor hobo), maar dan met de sopraansaxofoon als solist”.

Saxofoonkwartet Met Maten kijkt, evenals het orkest, uit naar deze samenwerking. Zij spelen al vele jaren met het heel veel plezier en zoeken bijzondere samenwerkingen om dit met anderen te delen.

Nieuwe voorzitter Louwrens Dijkstra van het orkest: “Ook de rest van de avond belooft gevarieerd te worden met werken van o.a. Caplet, Elgar en Piazolla. Kortom, en afwisselend concert, waar wij u graag ontmoeten”.

Het concert vindt plaats op zaterdagavond 3 november 2018 in de St. Josephkerk, Kerklaan 20, 2911 AD Nieuwerkerk a/d IJssel. De aanvangstijd is 20.15 uur. Via de site van het orkest www.somh.nl/concerten kunt u kaarten à € 12,50 voor het concert bestellen (kinderen tot 12 jaar € 7,50). Aan de deur zijn de kaarten € 15,00.

Symfonie Orkest Midden Holland (SOMH) is hét multifunctionele orkest van onze regio. Met jeugdig elan voert SOMH moderne en klassieke werken uit, vaak in combinatie met andere kunstvormen zoals toneel, schilderkunst, film en dans. Dit geweldige orkest bestaat uit ongeveer 25 leden en is gericht op gevorderde amateurs en semi-professionele musici. Tevens biedt het orkest diverse leerstoelen voor talentvolle musici onder 16 jaar. Met haar concerten weet zij telkens weer de harten van jong en oud te raken.

Een Onvergetelijke Dag

Locatie: 
In de st. Joseph parochie, Kerklaan 20, 2911 AD Nieuwerkerk aan den IJssel
Datum: 
do, 04/10/2018 - 14:00

Is de titel van de nieuwste film van BBC Earth: One Amazing Day - een buitengewone reis door de buitengewone kracht van de natuurlijke wereld. Gedurende één dag, volgen we de zon van de hoogste bergen naar de meest afgelegen eilanden en exotische jungles.  ‘Een Onvergetelijke Dag’ is geheel Nederlands gesproken door Thom Hoffman.  Hij neemt u gedurende één dag mee op een onvergetelijke reis over onze planeet. Bijzondere dieren worden op een unieke manier in beeld gebracht en zorgen voor verbluffende beelden.  

Programma:  donderdag 4 oktober 2018  Inloop  14:00 uur met gratis koffie of thee. Aanvang  ± 14:30 uur start de voorstelling.  Na afloop gezellig samenzijn met een drankje (€ 1,=) tot 17:00 uur.  Locatie  St. Josephkerk, Kerklaan 20, Nieuwerkerk aan den IJssel.

De toegang is gratis en ook niet-leden zijn welkom. Aanmelden verplicht uiterlijk zondag 30 september bij KBO Nieuwerkerk 0180-313625 Sjaak Zuidwijk of per e-mail: kbo.nieuwerkerk@gmail.com  
 
Ga mee op deze eendaagse reis vol schoonheid die Moeder Aarde in het zonnetje zet.

Journalist Stijn Fens spreekt in Nieuwerkerk

Foto

In het kader van het Feest van de Geest 2018 is Stijn Fens gevraagd om een lezing te houden in de St. Josephkerk, Kerklaan 20, Nieuwerkerk aan den IJssel.

Graffiti workshop in de Sint Joseph levert ‘kunstwerk’ op

Foto

Maandag 14 mei vond een Graffiti workshop plaats in de Sint Joseph parochie in Nieuwerkerk a/d IJssel waar onder de professionele leiding van graffiti designer Arend Maatkamp een mooi kunstwerk is geproduceerd.

Feest van de Geest krijgt interkerkelijk karakter

Foto

Dit jaar neemt de Volle Evangelie Gemeente Effata voor het eerst actief deel aan het Feest van de Geest wat hiermee een interkerkelijk karakter krijgt. Een unieke samenwerking tussen 2 gemeenten die kerken in het zelfde gebouw.
 

Bevestigingsdienst pastor Jacqueline van der Lee (Video)

Foto

Zaterdag, 23 september jl., vond de bevestigingsdienst van de nieuwe pastor Jacqueline van der Lee in de Sint Joseph parochie in Nieuwerkerk a/d IJssel plaats.

Adventsvesper 'Hoopvol op weg'

Locatie: 
In de st. Joseph parochie, Kerklaan 20, 2911 AD Nieuwerkerk aan den IJssel
Datum: 
wo, 13/12/2017 - 20:30

Op 13 december is er een adventsvesper om 20.30 uur in de St.-Josephkerk, georganiseerd door de oecumenische werkgroep avondgebeden van de Protestantse kerk in Nieuwerkerk a/d IJssel.

"In deze tijd van het jaar mogen we ontdekken en beleven, dat we hoopvol op weg zijn naar de toekomst van de Heer! Juist daarom is het goed om de realiteit van hier en nu eerlijk onder ogen te zien. Het gaat niet om mooie woorden, die zweven in de kerk in tijd van kerst en advent. 

We luisteren naar het verhaal van een vluchteling. We realiseren ons  het verdriet van de slachtoffers van natuurrampen. We willen de armoede in ons land niet over het hoofd zien, evenals de eenzaamheid van velen.  We leggen  dit alles biddend, zingend en in de stilte  neer voor de Aanwezige. Zó worden we aangeraakt door de liefde van God om te doen wat onze hand vindt om te doen. Mensen, hoopvol op weg naar de toekomst van de Heer!"

U bent van harte welkom!

Kerstinstuif St. Josephkerk

Locatie: 
In de st. Joseph parochie, Kerklaan 20, 2911 AD Nieuwerkerk aan den IJssel
Datum: 
za, 09/12/2017 - 13:00

Zaterdagmiddag 9 december 2017 in de St. Josephkerk te Nieuwerkerk a/d IJssel

Tijd: vanaf 13.00 uur tot 16.00 uur. Dit is alweer de 10e Kerstinstuif met koorzang van verschillende koren en muziekgroepen, waaronder Camerata, ’s Wingerdjes, kamerkoor Carajillo, Dianthuskoor en EMM Malletband. Daarnaast is er ook samenzang!

Een gezellige kerstmiddag met muziek, samenzijn, kerststukjesverkoop, erwtensoep, glühwein en andere versnaperingen. De toegang is gratis, wel zal er een deurcollecte zijn en dit jaar is de opbrengst voor de Vlindertuin, het dagactiviteitencentrum van De Meander in Nieuwerkerk a/d IJssel. Kom gezellig luisteren, kijken, meedoen en krijg alvast het kerstgevoel.

25 jaar Sint Joseph parochie

Automatisering in bisdom Rotterdam noodzakelijk

Foto

Parochies in het bisdom Rotterdam krijgen te maken met een nieuwe automatisering. Onder meer Europese wet- en regelgeving maakt dit noodzakelijk.

Pagina's