Clicky

Sint Joseph parochie

Bevestigingsdienst pastor Jacqueline van der Lee (Video)

Foto

Zaterdag, 23 september jl., vond de bevestigingsdienst van de nieuwe pastor Jacqueline van der Lee in de Sint Joseph parochie in Nieuwerkerk a/d IJssel plaats.

Adventsvesper 'Hoopvol op weg'

Locatie: 
In de st. Joseph parochie, Kerklaan 20, 2911 AD Nieuwerkerk aan den IJssel
Datum: 
wo, 13/12/2017 - 20:30

Op 13 december is er een adventsvesper om 20.30 uur in de St.-Josephkerk, georganiseerd door de oecumenische werkgroep avondgebeden van de Protestantse kerk in Nieuwerkerk a/d IJssel.

"In deze tijd van het jaar mogen we ontdekken en beleven, dat we hoopvol op weg zijn naar de toekomst van de Heer! Juist daarom is het goed om de realiteit van hier en nu eerlijk onder ogen te zien. Het gaat niet om mooie woorden, die zweven in de kerk in tijd van kerst en advent. 

We luisteren naar het verhaal van een vluchteling. We realiseren ons  het verdriet van de slachtoffers van natuurrampen. We willen de armoede in ons land niet over het hoofd zien, evenals de eenzaamheid van velen.  We leggen  dit alles biddend, zingend en in de stilte  neer voor de Aanwezige. Zó worden we aangeraakt door de liefde van God om te doen wat onze hand vindt om te doen. Mensen, hoopvol op weg naar de toekomst van de Heer!"

U bent van harte welkom!

Kerstinstuif St. Josephkerk

Locatie: 
In de st. Joseph parochie, Kerklaan 20, 2911 AD Nieuwerkerk aan den IJssel
Datum: 
za, 09/12/2017 - 13:00

Zaterdagmiddag 9 december 2017 in de St. Josephkerk te Nieuwerkerk a/d IJssel

Tijd: vanaf 13.00 uur tot 16.00 uur. Dit is alweer de 10e Kerstinstuif met koorzang van verschillende koren en muziekgroepen, waaronder Camerata, ’s Wingerdjes, kamerkoor Carajillo, Dianthuskoor en EMM Malletband. Daarnaast is er ook samenzang!

Een gezellige kerstmiddag met muziek, samenzijn, kerststukjesverkoop, erwtensoep, glühwein en andere versnaperingen. De toegang is gratis, wel zal er een deurcollecte zijn en dit jaar is de opbrengst voor de Vlindertuin, het dagactiviteitencentrum van De Meander in Nieuwerkerk a/d IJssel. Kom gezellig luisteren, kijken, meedoen en krijg alvast het kerstgevoel.

25 jaar Sint Joseph parochie

Automatisering in bisdom Rotterdam noodzakelijk

Foto

Parochies in het bisdom Rotterdam krijgen te maken met een nieuwe automatisering. Onder meer Europese wet- en regelgeving maakt dit noodzakelijk.

Volle St. Josephkerk tijdens Oogstdankdag

Foto

Zondagmorgen, 15 okt. jl., was het Oogstdankdag in de Nieuwerkerkse Sint Joseph parochie met vertegenwoordigers van de land- en tuinbouw uit Nieuwerkerk en omgeving.

Radio-interview Jacqueline van der Lee

Foto

Zaterdag, 23 september jl., was de bevestigingsdienst van de nieuwe pastor Jacqueline van der Lee in de Sint Joseph parochie in Nieuwerkerk a/d IJssel.

Spektakel-stuk Symfonie Orkest Midden Holland

Foto

Nog voordat de machtige slotakkoorden van Tsjaikovsky’s eerste symfonie uitklonken, veerde het aanwezige publiek op voor een staande ovatie. Hiermee werd het Symfonie Orkest Midden Holland op zaterdagavond 13 mei beloond voor hun concert “Machtig”.

Kerkbalans St Josephkerk levert € 61.000,- op

Foto

De actie Kerkbalans 2017 voor de Sint Joseph in Nieuwerkerk zit er weer op dit na een gedegen voorbereiding door het secretariaat en de financiele commissie.

Pagina's