Clicky

Snelle Sluis

Snelle Sluis bij Moordrecht gestremd

Foto

De Snelle Sluis bij Moordrecht tussen de Hollandsche IJssel en de Ringvaart van de Zuidplaspolder is vanaf zaterdag 28 juli gestremd voor al het vaarverkeer.

De Snelle Sluis: Een verwaarlozing van de werkelijk historische waarde

Foto

De Snelle Sluis. Een verhaal met uiteenlopende meningen, berekeningen en standpunten en een verwaarlozing van de werkelijk historische waarde.

Snelle Sluis Moordrecht: Reactie HVM op informatienota Gemeente Zuidplas

Foto

Zoals bekend staat de historische Snelle Sluis, een monumentaal waterwerk uit 1829 tussen Nieuwerkerk en Moordrecht, op de nominatie om te worden gesloopt.

Alleen gemeenteraad kan Snelle Sluis nog redden

Foto

Het Hoogheemraadschap heeft argumenten voor nieuw onderzoek naast zich neergelegd.

Pleidooi voor second opinion na slooprapport Snelle Sluis

Foto

Kost restauratie van de Snelle Sluis écht € 2 miljoen meer dan slopen, zoals het Hoogheemraadschap van Schieland en de Krimpenerwaard beweert? 

Restauratie oude Snelle Sluis ruim twee miljoen duurder dan sloop

Foto

Het college van dijkgraaf en hoogheemraden heeft ruim een jaar geleden, gezien de slechte staat van de restanten van de sluis, waardoor de veiligheid in het geding dreigt komen, de conclusie getrokken dat sloop hier de meest verantwoorde oplossing is. 

Vurig pleidooi voor restauratie Snelle Sluis

Foto

De Historische Vereniging Moordrecht heeft woensdag 28 juni jl. een vurig pleidooi gehouden voor behoud en restauratie van de Snelle Sluis bij Moordrecht.

Overheden moeten restauratie van Snelle Sluis Moordrecht betalen

Foto

Het Hoogheemraadschap van Schieland en de Krimpenerwaard (HHSK), gemeente Zuidplas en Provincie Zuid-Holland moeten na 30 jaar hun verantwoordelijkheid nemen en de Snelle Sluis restaureren. Dat stelt de Historische Vereniging Moordrecht in een advies over de sluis.

Marijke Edel over de Snelle sluis in Moordrecht

Het begint inmiddels een langlopend dossier te worden; de Snelle sluis in Moordrecht. Het Hoogheemraadschap zou de sluis willen slopen, maar de historische vereniging in Moordrecht zou graag een renovatie zien.

Sloop oude Snelle Sluis bij Moordrecht komt steeds dichterbij

De sloop van de oude Snelle Sluis van Moordrecht komt steeds dichterbij. In maart 2017 wil het Hoogheemraadschap van Schieland en de Krimpenerwaard die eigenaar is het deel slopen.

Heel veel instanties hebben inmiddels het historische belang van de Sluis onderschreven maar de verschillende overheden willen hier niet naar luisteren. Kern is het niet aanwijzen als gemeentelijk monument.

Pagina's