Clicky

startzondag

Drie dagen 'Open Ringvaart Kerk’

Foto

Zondag 8 september a.s. is het startzondag in de Protestantse kerk in Nieuwerkerk a/d IJssel het markeert een start van een nieuw kerkelijk seizoen. De startzondag kent een aanloop van vele activiteiten die vandaag al beginnen.

Laudate Dominum luistert eerste open deur dienst op

Foto

Op de startzondag, 9 septenber a.s., van de Protestantse kerk in Nieuwerkerk a/d IJssel is tevens de eerste Open Deur Dienst van het nieuwe seizoen. In deze dienst verleend Laudate Dominum haar medewerking.

Startzondag met Anthem en de cantorij

Locatie: 
In de Ringvaartkerk, Ringvaartlaan 16 te Nieuwerkerk a/d IJssel
Datum: 
zo, 09/09/2018 - 10:00

De eerste startzondag in de Ringvaartkerk wordt een bijzondere ervaring. Na een inspirerende ochtenddienst met twee koren (Anthem en de cantorij) over ons jaarthema ‘Open kerk’, zijn er na de koffie en ontmoeting drie activiteiten voor jong en oud: er wordt een wandeling uitgezet, er is een workshop creatieve fotografie door Anton Sinke met als thema ‘Open kerk’ (graag camera of mobiel meenemen naar de  kerk) en er is een vossenjacht in de omgeving van de kerk.

Uiteraard is het ook gewoon mogelijk om lekker te blijven napraten in de kerk. Aansluitend is er om circa 13.00 uur een lunch. Iedereen neemt wat mee naar de kerk (of haalt het na de dienst even op) om zo een groot buffet te maken. De kerk beschikt over een magnetron en een kookplaat dus als er iets opgewarmd moet worden is dat geen bezwaar.

Opgave is niet nodig. Is iets meenemen een probleem maar wilt u wel mee-eten? Schroom niet maar kom gewoon naar de maaltijd! ’s Middags om 17.00 uur is er een Open Deurdienst met Otto Grevink en zijn koor ‘Laudate Dominium’ uit Waalwijk. Ook deze dienst heeft als thema ‘Open kerk’. Anton Sinke
 

Black Gospel Koor in Protestantse kerk Nesselande

Locatie: 
Robert van Het Hoffstraat 10, 3059 PN Rotterdam
Datum: 
zo, 16/09/2018 - 10:00

Zondag 16 september is het startzondag in de Protestantse kerk in Nesselande (KiN) Het Black Gospel Koor ‘Amazing Vocals’ uit Amsterdam komt de dienst opluisteren met een swingend en inspirerend optreden. Het thema is net als vorig jaar “Kerkproeverij”.

Na de dienst en de koffie kunt u meedoen met de workshops die worden georganiseerd. Eén van de workshops is creatief dagboekschrijven, verzorgd door Coby Kremer uit Nieuwerkerk a/d IJssel.

In een andere workshop wordt op een inspirerende wijze gekeken naar het reilen en zeilen van de wijkteams in deze gemeente. Doel van deze workshop is om wijkteams een handreiking en inspiratie te geven.

Een iets “luchtigere” workshop wordt de muziekquiz. Hoe staat het met de muzikale kennis van de kerk in Nesselande. Naast de muziek biedt deze quiz plaats voor onderlinge ontmoetingen en gesprekken. Vanzelfsprekend komt er ook voor de kinderen en jongeren een gevarieerd programma waar (muzikale) creativiteit en proeverij het uitgangspunt zijn.

De startzondag wordt rond 13.00 uur afgesloten met een gezamenlijke lunch.

 

Startweekend in de Oosterkerk met Kerkproeverij

Locatie: 
In de Oosterkerk, Capelle Oostgaarde
Datum: 
za, 23/09/2017 - 17:00 tot zo, 24/09/2017 - 12:00

Op zaterdag 23 en zondag 24 september luiden ze het nieuwe winterseizoen in met het startweekend. Het thema voor dit weekend is: 'kerkproeverij: een open huis'.

Op de zondag wil men een vriendendienst houden: u wordt allen uitgedaagd eens met een vriend of vriendin, bekende of familielid naar de kerk te komen. Iemand die normaal gesproken niet zomaar over de drempel stapt, maar hier best voor open staat. Ook om hiervan met elkaar te leren, maar vooral om niet te bescheiden te zijn in het uitdelen van het mooie dat God ons geeft.

Op de zaterdag willen ze 's avonds graag met elkaar eten. Het programma voor zaterdag begin rond 17:00 uur met een drankje. Om 18:00 starten we met de maaltijd. "De maaltijd zal in het teken staan van de ‘Herberg’ waarin we elkaars gast en gastheer zijn. Eten verbindt en het is ook nog eens letterlijk een proeverij. Ook dan zijn gasten van harte welkom"
 

Protestantse kerk Nesselande houd kerkproeverij

Foto

Op initiatief van de Raad van Kerken wordt in het weekend van 9 en 10 september de campagne Kerkproeverij gehouden. Kerkenraden en parochiebesturen kunnen plaatselijk meedoen.