Clicky

stichting als kanker je raakt

Ontmoetingsdag ‘Rouw in mijn hart’

Locatie: 
OOK Centrum Rotterdam, Maasstadweg 90, Rotterdam
Datum: 
vr, 11/01/2019 - 10:30

De stichting Als kanker je raakt organiseert op vrijdag 11 januari 2019 de kleinschalige ontmoeting ‘Rouw in mijn hart’ voor iedereen die een dierbare heeft verloren aan kanker of 24 aan een andere ziekte. Iedereen is welkom van 10.30 tot 15.30 uur in OOK Centrum Rotterdam, Maasstadweg 90, 3069 DZ Rotterdam

Wanneer iemand van wie je houdt, is overleden, is dit één van de meest ingrijpende gebeurtenissen in je leven. Er is rouw in je hart, de wereld om je heen lijkt stil te staan. Niets is meer zoals het was. Deze dag is voor iedereen die een weg zoekt in het leven met het verlies, maar ook in het leven dat verder gaat. Er wordt op meerdere manieren stilgestaan bij ‘Rouw in mijn hart’. Er is ruimte voor gesprek, een symbolische verwerking en een creatieve workshop. Anneke van Etten leidt de dag. Trudi Bos verzorgt de workshop.

Meer informatie? Aanmelden?

Er is ruimte voor 12 deelnemers. Graag vooraf aanmelden op www.alskankerjeraakt.nl of e-mail naar ontmoeten@alskankerjeraakt.nl.

Over de stichting
De stichting Als kanker je raakt is in 2011 opgericht op initiatief van ds. Arie van der Veer en geestelijk verzorger Rita Renema-Mentink en heeft als doel mensen te ondersteunen die geraakt worden door kanker d.m.v. ontmoeting, gesprek en bemoediging. Zie ook de Tv registratie die omroep Zuidplas maakte tijdens een bijeenkomst in De Lichtkring in Nieuwerkerk a/d IJssel met Lucas Kramer: Lucas Kramer met Adonai bij "Als kanker je raakt" (video)

 

Ontmoetingsdag voor iedereen die geraakt is door kanker

Foto

Onder het thema ‘Zin in Leven?!’ organiseert de stichting Als kanker je raakt een kleinschalige ontmoeting voor iedereen die is geraakt door kanker. De insteek is laagdrempelig. Iedereen is welkom, ongeacht achtergrond of levensovertuiging.

Uitzending Rita Renema

Locatie: 
Gebouw “de Knoop”, Robert van ’t Hoffstraat, Rotterdam
Datum: 
zo, 20/08/2017 - 10:00

Op zondag 20 augustus zal Rita Renema uitgezonden worden als geestelijk verzorgster naar het pastorale doel van de Protestantse gemeente in Nesselande de stichting ‘Als Kanker Je Raakt’. In maart heeft de kerkenraad het verzoek gehonoreerd van haar ondersteunen om Gods zegen te ontvangen voor het landelijke werk onder christenen die geraakt zijn door die vreselijke ziekte. Tevens zal ze in die dienst een gelofte van geheimhouding afleggen omdat ze als lid zal toetreden tot het Pastoraal Team.

Zie ook de artikelen:
Rita Renema geestelijk verzorger SKGV
Benefietconcert: als kanker je raakt (audio)
Lucas Kramer met Adonai bij "Als kanker je raakt" (video) 

 

Rita Renema geestelijk verzorger SKGV

Foto

Rita Renema heeft een verzoek ingediend bij de kerkenraad van de kerk van Nesselande om als geestelijk verzorger ‘uitgezonden’ te worden naar stichting ‘Als Kanker Je Raakt’, waarvan zij directeur is.