Clicky

Stichting Orgelcultuur Zuidplas

Christiaan de Gier en Maaike Gerlsma in St. Jans Onthoofdingkerk

Foto

De Stichting Orgelcultuur Zuidplas organiseert op vrijdag 12 oktober in de St. Jans Onthoofdingkerk in Moordrecht een concert van en met leerlingen van organist Gerrit Christiaan de Gier en saxofonist Maaike Gerlsma.   

 

Orgelconcert Gerben Mourik

Locatie: 
In de Ontmoetingskerk in Zevenhuizen
Datum: 
za, 15/09/2018 - 20:00

Stadsorganist van Oudewater, Gerben Mourik, verzorgt het derde concert in 2018 dat de Stichting Orgelcultuur dit jaar organiseert.

Gerben Mourik studeerde zijn hoofdvakken orgel en improvisatie aan het Brabants conservatorium en heeft een actieve concertpraktijk in binnen en buitenland. Hij is zeer geïnteresseerd in Nederlandse orgelmuziek en speelde al vele premières van diverse composities van bekende Nederlandse componisten als J. Keijzer, Johan Th. Lemckert en Jan J. van den Berg. In april 2013 werd hem de eretitel “Stadsorganist” toegekend door de gemeente Oudewater.

De Ontmoetingskerk heeft een prachtig neo-barok Van Leeuwen orgel uit 1957. Het concert vindt plaats in de Ontmoetingskerk, Dorpsstraat 106, 2761 AH te Zevenhuizen. Aanvang is 20:00 uur en de toegang bedraagt €7,50, voor kinderen en CJP bedraagt de toegang €5. Van harte welkom!

Het volgende orgelconcert van de Stichting Orgelcultuur Zuidplas staat gepland op vrijdagavond 12 oktober in de St. Jans Onthoofdingskerk te Moordrecht.

Gerben Mourik bespeelt orgel Ontmoetingskerk Zevenhuizen

Foto

Stadsorganist van Oudewater, Gerben Mourik, verzorgt het derde concert in 2018 dat de Stichting Orgelcultuur dit jaar organiseert. 

Orgelconcert (vierhandig) in Moerkapelle

Locatie: 
Hervormde kerk in Moerkapelle
Datum: 
za, 23/06/2018 - 20:00

Op zaterdag, 23 juni, 2018 vanaf 20:00 bespelen Jan Peter Teeuw en Marien Stouten het orgel van de Hervormde kerk in Moerkapelle. Het concert wordt georganiseerd door Stichting Orgelcultuur Zuidplas.

Jan Peter Teeuw (5-7-1987) studeerde orgel bij Johan den Hoedt en Arjen Leistra. Op zijn veertiende werd Jan Peter organist in Rotterdam (Sonneburgh). Op dit moment is hij organist in Ridderkerk (Singelkerk en Wilhelminakerk). Jan Peter werkt veelvuldig mee aan concerten, als koorbegeleider (op orgel en piano) en als solist. Bij een aantal koren is hij vaste begeleider.

Jan Peter schrijft en arrangeert veel muziek voor allerlei bezettingen. Diverse orgelbewerkingen zijn uitgegeven bij uitgeverij Cantique, uitgeverij Willemsen en Dr. J. Butz Verlag (D). Instrumentale muziek verscheen bij uitgeverij Cantique en bij Animato Music Productions. Koormuziek werd gepubliceerd bij Promusic. Zijn muziek wordt regelmatig door andere musici uitgevoerd op concerten en opgenomen op CD en DVD.

Jan Peter werkte mee aan vele CD-opnamen, waaronder drie solo-CD's, opgenomen in Ridderkerk-Bolnes (2007), Leeuwarden (2009) en Purmerend (2013). Met Marien Stouten maakte hij twee vierhandige CD's, opgenomen in Recklinghausen (2010) en Dudelange (2012). Instrumentale CD's maakte hij met o.a. Leon Koppelman, Kees Alers, Corné van der Giessen en de groep Take Five.

Jan Peter is dirigent van Chr. Gem. Koor 'Canticum' (Gouderak), Chr. Koor 'Rejoice' (Ridderkerk), Chr. Gem. Koor 'Sursum Corda' (Stolwijk) en het Korendijks Mannenkoor (Nieuw-Beijerland). In het verleden was hij dirigent van Chr. Gem. Koor 'Maranatha' (Rotterdam) en Chr. Jongerenkoor 'Deum Fidentes' (Polsbroek).

 

Gert van Hoef bespeelt orgel in Oude kerk in Nieuwerkerk

Foto

De Stichting Orgelcultuur Zuidplas heeft de jonge succesvolle organist Gert van Hoef vastgelegd voor een orgelconcert op zaterdag 26 mei in de Oude Kerk te Nieuwerkerk aan den IJssel.

Lutherconcert in de NH kerk in Moerkapelle

Foto

Op zaterdag 16 september geeft de landelijk bekende organist Dick Sanderman een orgelconcert met het accent op 500 jaar Reformatie.

Dubbelconcert in de Ontmoetingskerk Zevenhuizen

Locatie: 
Ontmoetingskerk, Dorpsstraat 106, Zevenhuizen
Datum: 
vr, 06/10/2017 - 20:00

Een jubileumconcert door de organist Bas de Vroome (Oude en Nieuwe kerk Delft) samen met Madeleine Boertje (dwarsfluit). Dit concert is het 25e in de serie jaarlijkse concerten in de Ontmoetingskerk.  Madeleine studeerde aan het Conservatorium van Rotterdam met dwarsfluit als hoofdvak en daarnaast voor docent Muziek. Vervolgens studeerde zij met succes Orkestdirectie. Ondertussen speelde zij in verschillende orkesten. Op dit moment is zij, behalve solist en docent, dirigent van meerdere ensembles. Zij is geboren en getogen in Zevenhuizen waar zij nog altijd woonachtig is. Bas de Vroome behoort tot de beste organisten van Nederland en geeft veelvuldig concerten op grote en kleinere orgels in binnen- en buitenland. Hij is sinds 1994 docent aan het Rotterdams Conservatorium.

Het concert begint om 20.00 uur. Toegang: €7,50. Kinderen t/m 12 jaar €5,- De concerten zijn toegankelijk voor bezoekers met een rolstoel. Zie ook: www.stichtingorgelcultuurzuidplas.nl

Luther-concert met Dick Sanderman

Locatie: 
NH kerk, Dorpsstraat 15 in Moerkapelle.
Datum: 
za, 16/09/2017 - 20:00

De Landelijk bekende organist Dick Sanderman concerteert op het Van Vulpenorgel met het accent op het Lutherjaar en het begin van de Reformatie in 1517.

In zijn toelichting bij het concert zal hij  ingaan op de betekenis van Luther voor de Protestantse kerkmuziek, w.o. Luthers' "Een vaste burcht". Dick Sanderman is organist in Rijssen. Naast concerten geeft hij  ook lezingen en workshops op het gebied van kerkmuziek en kerkelijk orgelspel en is hij lid van de redactie van het landelijke tijdschrift "De Orgelvriend'. Hij publiceerde twee koraalboeken met bewerkingen voor alle 150 psalmen.

Het concert begint om 20.00 uur. Toegang: €7,50. Kinderen t/m 12 jaar €5,- De concerten zijn toegankelijk voor bezoekers met een rolstoel. Zie ook: www.stichtingorgelcultuurzuidplas.nl

Geslaagde muzikale toer door Zuidplas

Foto

Met groot enthousiasme maakten ruim 30 personen op zaterdag 1 juli een toer langs de mooiste pijporgels van kerken in de vier dorpen van Zuidplas.

Pagina's