Clicky

verkeersveiligheid

Maak een punt van nul verkeersslachtoffers

Foto

Gemeente Zuidplas: Een dubbel ambassadeurschap. 

Naast alcohol ook drugs aangetroffen bij grote controle

Foto

Bij een grote alcoholcontrole in Waddinxveen en Zuidplas zijn vijf bestuurders met teveel alcohol op achter het stuur aangetroffen. Ook is bij één bestuurder drugs in de auto aangetroffen. De controle werd op vrijdag 9 juni vanaf het einde van de middag tot in de avond gehouden.

Verkeersexamens in Moordrecht

Politie haalt auto met losse gastank van de weg

Foto

De politie heeft dinsdag 7 februari een auto van de weg gehaald met een losse gastank. De politie trof de auto aan tijdens een grote verkeerscontrole op de Kanaaldijk in Waddinxveen. Verder rijden met de auto zou volgens de politie grote gevolgen kunnen hebben.

CDA Zuidplas: 'Verkeersveiligheid zou prioriteit moeten krijgen.'

Foto

Naar aanleiding van de startnotitie onderwijs heeft het CDA verschillende vragen gesteld aan het college. Raadslid Jurian Hennip: 'Bij eerdere behandelingen van de onderwijsnota zijn er toezeggingen gedaan. Helderheid voor het onderwijs. Dit missen we in deze notitie.'

Jos van Dijk nieuwe voorzitter VVN Zuidplas

Foto

Jos van Dijk is de nieuwe voorzitter van het bestuur van Veilig Verkeer Nederland, afdeling Zuidplas. Van Dijk zat al sinds 1 januari 2015 in het bestuur van VVN Zuidplas.

Zaterdagmiddag gratis fietsverlichting repareren in Nieuwerkerk

Foto

Fietsersbond Zuidplas organiseert op zaterdag 1 oktober 2016 van 13 tot 16 uur bij winkelcentrum Reigerhof een fietsverlichtingsactie. Iedereen kan gratis zijn fietsverlichting laten repareren. Eventueel benodigde onderdelen zijn ter plekke verkrijgbaar voor een klein prijsje.

Laagvliegers uit Nieuwerkerk en Nesselande moeten rijbewijs inleveren

Foto
Twee bestuurders uit Nieuwerkerk aan den IJssel en Rotterdam Nesselande hebben vrijdag 18 augustus per direct hun rijbewijs in moeten leveren. De twee kwamen tijdens een politiecontrole met topsnelheid over de Middelweg bij Zevenhuizen.

Verkeersexamens Zuidplas van start, 422 kandidaten op de fiets

Foto

Deze week en op 25 mei doen 422 leerlingen van basisscholen uit Zuidplas mee met het jaarlijkse verkeersexamen. Het examen wordt georganiseerd door Veilig Verkeer Nederland afdeling Zuidplas in samenwerking met de politie.

Noordeinde Moerkapelle blijft populair bij laagvliegers

Foto

De politie heeft zaterdagmiddag 30 april rond 15.00 uur weer twee laagvliegers op de bon geslingerd. De twee automobilisten scheerden met 90 en 110 kilometer per uur over de weg langs de ringvaart. De het Noordeinde mag 60 kilometer per uur gereden worden.

Pagina's