Clicky

verkiezingen

Rik van Woudenberg opnieuw lijsttrekker D66

Foto

De leden van D66 afdeling Zuidplas hebben Rik van Woudenberg unaniem tot lijsttrekker verkozen voor de gemeenteraadsverkiezingen van 2018. Van Woudenberg is nu wethouder werk, economie, sport, cultuur en onderwijs voor de gemeente.

PVV heeft geen plannen voor Zuidplas

Foto

De PVV wil meedoen aan de gemeenteraadsverkiezingen in tientallen gemeenten maar Zuidplas hoort daar niet bij. Ook gemeenten in de regio waar Zuidplas mee samenwerkt zitten niet in het lijstje dat de PVV op 5 april bekend heeft gemaakt.

Zuidplas publiceert alsnog detailuitslagen verkiezingen

Foto

De gemeente Zuidplas heeft dinsdag 28 maart alsnog de detailuitslagen van de verkiezingen voor de Tweede Kamer gepubliceerd. Van alle stembureaus in de gemeente is nu per partij zichtbaar hoeveel stemmen er zijn uitgebracht bij de verkiezingen op woensdag 15 maart.

Gesprek met voorzitter Nieuwerkerks stembureau

Dhr. Kranendonk was tijdens de verkiezingen voorzitter van het stembureau in de Meander in Nieuwerkerk aan den IJssel. De zaterdag na de verkiezingen vertelt hij over de verkiezingsdag en wat er allemaal komt kijken bij een stembureau. Het tellen van de stemmen was pas om 4.00 uur 's nachts klaar in het drukke stembureau.

SP Zuidplas is verbaasd over geheimzinnigheid uitslag verkiezingen

Foto

De fractie van de SP in Zuidplas heeft schriftelijke vragen gesteld over de verkiezingsuitslag van de Tweede Kamerverkiezingen. De SP wil weten waarom de gemeente Zuidplas zo streng is met het verspreiden van de uitslagen van de Tweede Kamerverkiezingen van 15 maart.

VVD veruit de grootste partij in Zuidplas bij Kamerverkiezingen

Foto

De VVD is in Zuidplas met stip de grootste partij bij de Tweede Kamerverkiezingen. De liberalen haalden 6.928 stemmen op. De PVV is de tweede partij met 3443 stemmen. Het tellen van de stemmen was enorm veel werk. Tot aan het ochtendgloren zijn er stemmen geteld.

Opkomst verkiezingen in Zuidplas 85%

Foto

De voorlopige opkomst voor de Tweedekamer verkiezingen in Zuidplas is 85,03 procent. Dat is 7,65 procent meer in vergelijking tot de verkiezingen uit 2012. Op dit moment wordt in alle stembureaus druk geteld.

Opkomst verkiezingen om 16.00 uur nog steeds flink hoger

Foto

De opkomst in de gemeente Zuidplas lag om 16.00 uur flink hoger dan bij de vorige Tweedekamer verkiezingen. In de verschillende stembureau's in de gemeente Zuidplas waren op dat tijdstip 19.504 stemmen uitgebracht. Goed voor een opkomst percentage van bijna 62%. 

Opkomst verkiezingen om 14.00 uur flink hoger

Foto

De opkomst in de gemeente Zuidplas lag om 14.00 uur flink hoger dan bij de vorige Tweedekamer verkiezingen. In de verschillende stembureau's in de gemeente Zuidplas waren op dat tijdstip 11.626 stemmen uitgebracht. Goed voor een opkomst percentage van bijna 37%. 

Pagina's