Clicky

Voedselbank

Inzameling voor de voedselbank een groot succes

Foto

De Protestantse kerk in Nieuwerkerk a/d IJssel organiseerde rond dankdag hun jaarlijkse voedselbankactie voor de voedselbank waar wekelijks 7000 voedselpakketten nodig zijn.

Voedselbank actie op vrijdag 9 en zaterdag 10 november

Locatie: 
In de Ringvaartkerk, Ringvaartlaan 16 te Nieuwerkerk a/d IJssel
Datum: 
za, 10/11/2018 - 10:00 tot 12:00

Van 10.00-12.00 uur men klaar in de Ringvaartkerk in Nieuwerkerk a/d IJssel om uw bijdrage in ontvangt te nemen. Ook zondag 11 november voor de dienst van 10.00 uur kunnen er spullen afgegeven worden. Vooral voedsel dat lang houdbaar is, is gewild. Misschien is er een geschikt artikel in de reclame: 1+1 gratis is mooi meegenomen! Dit jaar ligt het accent op tomaten: tomatensoep in blik, tomatenblokjes in blik, tomatensaus in blik. Maar ook is er vraag naar houdbare melk, appelstroop, pindakaas, volkoren knäckebröd en blikjes fruit. De organisatie hoopt dat u weer net zo enthousiast bant als andere jaren voedsel gaat inslaan voor deze actie. 

Wanneer kunt u de artikelen brengen?
Op vrijdag 9 en zaterdag 10 november  van 10.00-12.00 uur uit u spullen afgeven en even gezellig een kopje koffie of thee met ons drinken. Maar ook op zondag 11 november kunt u uw artikelen nog afgeven voordat de kerkdienst van 10.00 uur begint.

Ook de avondmaalscollecte van zondag 11 november voor de voedselbank
De diaconie bestemt het geld van de avondmaalscollecte deze zondag voor de voedselbank. Ook geld kan de voedselbank goed gebruiken voor opslag, transport en koeling. Meer dan 7000 mensen zijn ervan afhankelijk.

Protestantse kerk houd voedselbankinzameling rond dankdag

Foto

De Protestantse kerk in Nieuwerkerk a/d IJssel organiseert rond dankdag opnieuw een voedselbankactie. Wekelijks worden voedselpakketten voor 7000 mensen klaargemaakt.

Rob van Lopik te gast in de studio om te praten over de grote kerstinzamelingsactie voor voedselbank Nieuwerkerk

Foto

Het duurt nog even voor het kerst is maar Nieuwerkerker Rob van Lopik is er al druk mee bezig. HIj zamelt eten in voor de voedselbank Nieuwerkerk. Omroep Zuidplas nodigde hem uit in de studio.

Capelse Rommelmarkt: steuntje in de rug voor de Voedselbank

Foto

Op zaterdag 30 september is het weer zover: van 9.00 tot 15.30 wordt op het stadsplein van Capelle aan den IJssel de jaarlijkse Capelse Rommelmarkt gehouden.

Geslaagd etentje voedselbank

Foto

Zaterdag 14 januari heeft de diaconie van de Oosterkerk met een groep enthousiaste vrijwilligers een voortreffelijk 5 gangen menu bereid voor zo’n 50 mensen, die afhankelijk zijn van de Voedselbank en voor de bezoekers van de ‘open kerk’.

Zevenhuizen doneert 3770 stuks aan voedselbank Rotterdam

Foto

Op vrijdag 9 en zaterdag 10 december jl. hielden de Ontmoetingskerk en de Hervormde Gemeente in Zevenhuizen een actie voor de Voedselbank bij de supermarktketens Jumbo in Zevenhuizen en Plus in Moerkapelle

€6.000 voor de Voedselbank!

Foto

Op 16 november heeft de organisatie van de Capelse Rommelmarkt een cheque ter waarde van €6.000,- overhandigd aan Gert Abma, Voorzitter van Voedselbank Capelle.

Protestantse gemeente houdt inzameling voor Voedselbank

Foto

Tijdens de dankdienst voor gewas en arbeid op zondag 6 november zal de diaconie van de PKN gemeente in Nieuwerkerk evenals vorig jaar weer een inzameling houden voor voedselbank.

Capelse Rommelmarkt brengt ruim € 17.000 op

Foto

De Capelse Rommelmarkt die 24 september werd gehouden heeft ruim €17.000 opgebracht voor de Voedselbank en de Elimkerk.

Pagina's