Clicky

Voorjaarconcert

Voorjaarsconcert Christelijk Gemengd Koor ‘Capelle’

Locatie: 
Dorpskerk, Kerklaan 2, Capelle a/d IJssel
Datum: 
za, 10/06/2017 - 20:00

In het Nederlandstalige oratorium Jozef wordt het Bijbelse verhaal uit het oude testament over het leven van Jozef, de zoon van Jacob, gezongen en in de verbindende teksten verteld. Door de mooie muziek maar vooral ook door de goed gekozen treffende tekst is het luisteren een indrukwekkende beleving.

De rode draad in het leven van Jozef is Gods aanwezigheid in mooie én moeilijke tijden. God was met hem toen hij door zijn bloedeigen broers zo erg werd gehaat dat ze hem wilden vermoorden. En God was met hem toen hij als slaaf werd verkocht naar een vreemd en ver land, Egypte. Daar wordt zijn ellende nog groter als hij weerstand moet bieden tegen verleiding in het huis van zijn meester Potifar. Ook als hij jarenlang in de gevangenis zit, lezen we, als een steeds terugkerend refrein: “God was met hem”.

Net als toen behoren jaloezie, huiselijk geweld, verleiding tot overspel, gevangenschap en honger nog steeds tot de orde van de dag. En hoevelen van ons worstelen er niet met afwijzing, depressiviteit, uitzichtloze situaties, verdriet of eenzaamheid? Dit oratorium over het leven van Jozef zal veel herkenning oproepen. Maar hopelijk blijft het daar niet bij. In alle tegenspoed bleef Jozef zien op zijn Schepper. En belangrijker nog: zijn Schepper bleef zien op hem! En dat geldt niet alleen voor Jozef, maar voor iedereen.

Zijn leven valt uiteen in twee fasen: zijn verwerping en vernedering enerzijds en zijn verhoging anderzijds. Bij de eerste komst van Christus zien we ook vernedering terwijl Zijn tweede komst vol heerlijkheid zal zijn.

Voorjaarsconcert van Symfonie Orkest Midden Holland

Locatie: 
in de st. Jospeh parochie, Kerklaan 20, 2911 AD Nieuwerkerk aan den IJssel
Datum: 
za, 13/05/2017 - 18:45

Op 13 mei 2017 zal het voorjaarsconcert van Symfonie Orkest Midden Holland in St. Josephkerk te Nieuwerkerk a/d IJssel in het teken staan van componisten en de machthebbers uit hun tijd.

Logisch dat het thema dan ook “Machtig” is. De eerste symfonie van Tsjaikovsky, muziek van Beethoven en Prokofiev zijn machtig mooie werken van deze indrukwekkende componisten. Gert-Jan Oosterom schetst de achtergronden van het bewind van machtige tijdgenoten, zoals Napoleon, Alexander III en Stalin én de relatie tussen deze machtige mannen onderling. Wist u bijvoorbeeld, dat Beethoven één van zijn symfonieën heeft opgedragen aan Napoleon?

Samen met het orkest kijkt dirigent Ghislain Bellefroid uit naar dit voorjaarsconcert; “Grote leiders, grote componisten en daarbij een voor de gemeente Zuidplas ongekend meesterwerk. Symfonie Orkest Midden Holland zal met een uitdagende eerste symfonie van Tsjaikovsky, een werk van wereldklasse uitvoeren. Deze indrukwekkende en aansprekende muziek zal een onuitwisbare indruk maken op alle toehoorders. Ik hoop u dan ook te mogen begroeten tijdens dit unieke event”.

Het concert vindt plaats op zaterdagavond 13 mei 2017 in St. Josephkerk, Kerklaan 20 2911 AD Nieuwerkerk a/d IJssel. De aanvangstijd is 20.15 uur. Via de site van het orkest www.somh.nl kunt u kaarten à € 15,00 voor het concert bestellen (kinderen tot 12 jaar € 10,00).

Symfonie Orkest Midden Holland (SOMH) is hét multifunctionele orkest van onze regio. Met jeugdig elan voert SOMH moderne en klassieke werken uit, vaak in combinatie met andere kunstvormen zoals toneel, schilderkunst, film en dans. Dit geweldige orkest bestaat uit ongeveer 30 leden en is gericht op gevorderde amateurs en semi-professionele musici. Tevens biedt het orkest diverse leerstoelen voor talentvolle musici onder 16 jaar. Met haar concerten weet zij telkens weer de harten van jong en oud te raken.