Clicky

Vredesweek

Vredesweek in Gouda

Foto

21 september is de Internationale Dag van de Vrede en start de landelijke Vredesweek. 

Oecumenische viering in de Vredesweek

Locatie: 
H.-Josephkerk aan het Aalberseplein te Gouda
Datum: 
zo, 16/09/2018 - 11:00

Zondag 16 september aan het begin van de vredesweek, coördineert de Raad van Kerken de oecumenische viering “Generaties voor vrede.” Kinderen gaan tijdens de viering aan de slag met antwoorden van alle aanwezigen op “Hoe zorg jij voor vrede?” Een viering met zang, Woord, gebeden en orgelintermezzo; geleid door ds. Kim Magnée, ds. Leonie Bos en Pastor Paul Schuurmans.

Het Federatiekoor zingt onder leiding van pianist/organist Jan van der Zwart;
Na afloop ontmoeting bij koffie, thee en limonade. De viering begint om 11.00 uur, H.-Josephkerk aan het Aalberseplein; die ochtend is er geen dienst in de
Ontmoetingskerk. Dit jaar organiseert Museum voor Geweldloosheid (in het Verzetsmuseum) als Ambassade voor Vrede Gouda op alle dagen van de vredesweek programma’s voor alle leeftijdsgroepen.

Zie voor nadere informatie over de activiteiten waaronder de o.a. een Walk of Peace op vrijdagmiddag 21 september de website: https://vredesweek.nl/ambassades/ambassade-gouda-museum-voor-vrede-en-ge...

In beweging voor vrede

Foto

Van 15 tot en met 23 september 2018 vindt landelijk de vredesweek plaats. Door de generaties heen, in wat voor situatie dan ook, staan steeds weer mensen op voor vrede.

Vredesweek in Gouda

Foto

Van 15 t/m 23 september wordt de jaarlijkse Vredesweek gevierd. 

In beweging voor vrede

Locatie: 
De Hoeksteen, Capelle a/d IJssel
Datum: 
zo, 16/09/2018 - 14:00

Van 15 tot en met 23 september 2018 vindt landelijk de vredesweek plaats. Door de generaties heen, in wat voor situatie dan ook, staan steeds weer mensen op voor vrede. Het thema van de Vredesweek is dit jaar dan ook Generaties voor vrede. Oud en jong kunnen veel aan elkaar hebben op weg naar een vreedzame wereld.

Op veel plekken in de wereld is de vrede ver weg. Vele gezinnen zijn daar de dupe van. Het Overleg Capelse Kerken organiseert daarom op zondag 16 september 2018 een vredeswandeling, een Walk of Peace. Hieraan kan door iedereen, voor wie vrede na aan het hart ligt, worden deelgenomen.
 

Op de website www.capelsekerken.nl vindt u onder ‘Vredeswandeling - In beweging voor vrede’ informatie over de deelnemende kerken. Langs verschillende routes wandelen oud en jong vanaf één van de deelnemende kerken, naar het Schollebos. Onderweg is er volop ruimte om met elkaar te praten over hoe in het dagelijks leven vrede gestalte krijgt en van generatie aan generatie wordt doorgegeven. Op de plaats van ontmoeting is er ruimte voor uitwisseling van ervaringen, getuigenissen, gezang en gebed.

Het programma ziet er als volgt uit:

14:00 uur verzamelen bij één van de deelnemende kerken
14:10 uur uitleg waarom deze wandeling
14:15 uur start wandeling
15:15 uur aankomst in het Schollebos
15:30 uur centrale activiteit
16:00 uur zang
16:15 uur afsluiting
16:30 uur wandelend terug naar verzamelpunten

 

Vredesweek van 17 tot en met 25 september

Foto

PAX organiseert elk jaar in september de Vredesweek, een jaarlijkse themaweek vol bezinning en actie in het kader van vrede. Ze doen dit al sinds 1967. Dit jaar is het motto opnieuw ‘Vrede verbindt’.