Clicky

Welzijn

Vrijwilligers Buurtapp Nieuwerkerk trekken stekker uit werkzaamheden

Foto

De vrijwilligers van de buurtapp Nieuwerkerk aan den IJssel leggen hun werkzaamheden neer. In een bericht laat de groep vrijwilligers weten dat de samenwerking met de gemeente Zuidplas regelmatig stroef verliep en het de beheerders veel energie heeft gekost. 

Weinig probleemdrinkers in Zuidplas

Foto

Volgens onderzoek van afkickkliniekwijzer.nl heeft de gemeente Zuidplas vijf procent overmatige drinkers, wat samen met de gemeentes Waddinxveen en Gouda het laagste in de directe omgeving is. 

Bijeenkomst ‘Samen tegen eenzaamheid’

Locatie: 
Dorpshuis Swanla aan de Burgemeester Klinkhamerweg 86 te Zevenhuizen.
Datum: 
ma, 19/11/2018 - 20:00

Op maandag 19 november organiseren de NPV, PCOB en Welzijn Zuidplas een thema-bijeenkomst ‘Samen tegen eenzaamheid’.

Eenzaamheid is een maatschappelijk probleem. Om eenzaamheid aan te kunnen pakken is het van belang dat duidelijk wordt wat eenzaamheid precies is en wat je ertegen kunt doen.

Freek van Holten, Manager NPV-Dichtbij, zal deze avond spreken over hoe je omgaat met eenzaamheid en hoe je eenzaamheid kunt voorkomen.

Van Holten werkt sinds juni 2014 bij de NPV, vanuit het landelijk bureau in Veenendaal. Naast de ondersteuning van 65 NPV-thuishulpgroepen en 75 kerkelijke thuishulpgroepen is hij sinds 1 januari 2018 ook verantwoordelijk voor de ondersteuning van afdelingsbesturen.

De rol van de kerk
Eenzaamheid krijgt ook in de gemeente Zuidplas volop aandacht. Onder de naam ‘Zuidplas verbindt’ wil de gemeente inwoners, organisaties, kerken en bedrijven met elkaar verbinden om zo eenzaamheid aan te pakken. De thema-avond spitst zich toe op de taak en rol van kerken in het aanpakken van eenzaamheid. Het gesprek zal gaan over wat de kerk doet en wat de kerk nog meer kan doen.

Locatie en tijd
De avond wordt gehouden in Dorpshuis Swanla aan de Burgemeester Klinkhamerweg 86 te Zevenhuizen. Om 20:00 uur zal de avond van start gaan, inloop vanaf 19:30 uur.

Na afloop is er tijd om na te praten onder het genot van een drankje. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Teun Bogaard (voorzitter NPV), via 06 307 428 34.

Langer thuis wonen

Locatie: 
Hotel Van der Valk in Nieuwerkerk a/d IJssel
Datum: 
wo, 04/10/2017 - 20:15

Deze maand kon u Manon Vanderkaa in het nieuws horen pleiten voor een duidelijk financieel beleid. Nu zijn de lasten en kosten voor WMO voorzieningen, per gemeente zeer wisselend. De senioren betalen voor ‘langer thuis wonen’ in de ene gemeente veel meer dan de andere.

Manon wil hier verbetering in brengen. Daarnaast maakt onze KBO-PCOB zich hard voor senior vriendelijk gemeentebeleid. De punten die daaraan bijdragen zijn in Utrecht op papier gezet en nu gaat het SVO gezamenlijke ouderenbonden met Siem als voorzitter gesprekken aan met onze politieke leiders. Het doel is om met de aanbevelingen in de verkiezingsprogramma’s van a.s. maart te komen. Alles op alles zetten voor een senior vriendelijke gemeente Zuidplas.

Kortom onze PCOB maakt veel werk van de belangenbehartiging; en wij kunnen dat hier in Zuidplas ook, zeker met uw support. Ik hoop dat u er ook bent 9 oktober. Samen op de bres voor seniorbelangen!