Clicky

Welzijn Capelle

Diverse activiteiten voor Capelse senioren

Foto

Welzijn Capelle zet zich de komende periode in voor senioren.

Winnaar actie ‘Doneer een fiets’ bekend

Foto

In oktober 2018 riep Welzijn Capelle de hulp in van Capellenaren bij de actie ‘Doneer een fiets’. 

Geen eenzame kerst voor 55 Capelse ouderen

Foto

Zo’n 55 Capellenaren die dit jaar al rekening hielden met een eenzame kerst, hebben op Tweede Kerstdag een gezellige kerstmiddag beleefd.

Bijeenkomst verandering, verlies en veerkracht

Locatie: 
Meeuwensingel 1A, Capelle a/d IJssel
Datum: 
wo, 21/02/2018 - 14:00

Op woensdag 21 februari aanstaande organiseert het Servicepunt Mantelzorg van Welzijn Capelle een bijeenkomst voor mensen die langdurig zorg dragen voor een ander. Thema van de bijeenkomst is: Hoe gaan mantelzorgers om met voortdurende verandering in hun situatie? De bijeenkomst is van 14.00 tot 16.00 uur, locatie Meeuwensingel 1A.

Veranderingen horen bij het leven. Sommige veranderingen zijn positief en geven vreugde. Andere veranderingen hebben te maken met verlies en geven verdriet. In beide gevallen moet men zich aanpassen aan een nieuwe situatie.

‘Mantelzorgers gaan gewoon door’
Wanneer iemand zorgt voor een ander met een chronische ziekte of beperking dan hoor je bij de groep die ‘mantelzorger’ wordt genoemd. Een verandering in de gezondheidssituatie van degene waarvoor gezorgd wordt, heeft vaak te maken met verlies. Het gaat hierbij echter niet alleen om verlies voor de zorgvrager. Ook de mantelzorger ervaart minder vrijheid, verandering in de relatie, beperking van mogelijkheden. Hiermee omgaan vraagt veerkracht, omgaan met verdriet en met de nieuwe situatie. Hoe doen mantelzorgers dat? Dineke Schaaphok, coördinator Mantelzorg zegt in antwoord op deze vraag: “Mantelzorgers zeggen vaak dat ze ‘gewoon doorgaan’. Ze passen zich aan, aan de situatie, zijn meer bezig met degene voor wie ze zorgen dan met hun eigen proces. Ze staan niet stil bij hun eigen verdriet totdat het  te veel wordt. Bovendien valt mij op dat ‘gewoon doorgaan’ niet voor iedereen hetzelfde is.”

Hoe om te gaan met rouw?
Maatschappelijk werker Gerda Schuurmans, volgde een opleiding rouwverwerking. Zij geeft een toelichting op het proces van verandering, verlies en veerkracht. Welke impact heeft een verlieservaring, hoe gaan mensen hiermee om en hoe kunnen anderen hierbij ondersteunen?

Aanmelden kan via VIP
Deze bijeenkomst is bedoeld voor belangstellende die zorg(d)en voor een ander.

Aanmelden kan via het VIP, 010 - 264 02 20 of mail vip@welzijncapelle.nu onder vermelding van ‘Bijeenkomst VVV’.

Workshop kinder-EHBO voor vrijwilligers

Foto

Op 27 november jl. volgden 18 vrijwilligers van diverse kinderclubs uit Capelle een praktische workshop kinder-EHBO.