Clicky

Welzijn Zuidplas

Omroep Zuidplas aanwezig bij vrijwilligerswaardering in Moordrecht(video)

Foto

Vorig jaar is het Vrijwilligers Informatie Punt (VIP) van start gegaan met een waarderingsmoment op dorpsniveau. Vanuit diverse vrijwilligers en organisaties was aangegeven dat hieraan behoefte was. 

Gezellige lunch voor mantelzorgers

Foto

Namens de Gemeente Zuidplas organiseert Steunpunt Mantelzorg van Welzijn Zuidplas als waardering een gezellige lunch voor mantelzorgers.

Training maatjesproject Friend4Now start eind maart

Foto

Welzijn Zuidplas is vorig jaar gestart met het project Friend4Now. Friend4Now is een maatjesproject gericht op jongeren tussen de 10 en de 20 jaar die een steuntje in de rug goed kunnen gebruiken. Er zijn ondertussen 10 matches die lopen met de maatjes die vorig jaar zijn begonnen.

Alzheimer café Zuidplas

Locatie: 
Meidoorn 1a (Welzijn Zuidplas) Nieuwerkerk aan den IJssel
Datum: 
di, 17/04/2018 - 14:00

“Ik heb het gevoel dat ik mijn partner steeds meer kwijt raak”

Deze middag is voor mantelzorgers wiens partner dementerend is of al opgenomen is in een verpleeghuis. Hoe gaan we ermee om dat we onze partner stap voor stap aan deze ziekte verliezen.

Als er geen dagopvang is voor uw partner dan kunt u hen brengen naar dagbesteding “Gewoon dichtbij’ op Kerklaan 98 voor een leuke middag. Aanmelding en/of meer informatie op nr. 06 52834684 of per email mantelzorg@welzijnzuidplas.nl           

 

Sport4Work helpt jongeren op weg!

Foto

Sport4Work is bedoeld voor jongeren tussen de 18 en 27 jaar, die op zoek zijn naar een baan en het om wat voor reden dan ook niet lukt om een baan te vinden.  

Omroep Zuidplas aanwezig bij workshop ‘Zuidplas verbindt!’

Foto

”Samen tegen de eenzaamheid” was de titel en de workshop werd bijgewoond door zo’n 60 mensen uit 20 tot 25 verschillende organisatie. Bestuurders, professionele hulpverleners en vrijwilligers.

Alzheimer cafe Zuidplas “Dementie en Geloof”

Locatie: 
Woonzorgcentrum De Meander, Boslaan 1, 2912PA Nieuwerkerk ad IJssel
Datum: 
do, 29/03/2018 - 19:00

Donderdag 29 maart is er in woonzorgcentrum De Meander in Nieuwerkerk a/d IJssel weer een bijeenkomst. Als gast is deze avond ds. Marchand. Geeft het geloof ondersteuning bij de persoon met dementie en zijn omgeving en wat kan de kerk hierin betekenen?

Inloop vanaf 19.00 uur met koffie en thee einde 21.00 uur. Locatie Woonzorgcentrum De Meander, Boslaan 1, 2912PA Nieuwerkerk ad IJssel.

Voor nadere informatie of als u vervoer nodig hebt kunt u contact opnemen met Welzijn Zuidplas: 0180 310050 of per email: mantelzorg@welzijnzuidplas.nl

Ervaar zelf hoe leuk vrijwilligerswerk kan zijn!

Foto

Op vrijdag 9 en zaterdag 10 maart is het weer NLdoet, de grootste vrijwilligersactie van Nederland. Tijdens NL doet zetten duizenden inwoners van Nederland zich in bij activiteiten en klussen die speciaal op die dagen worden georganiseerd.

‘Inwoners voor elkaar’ zoekt met matchmakers met passie voor mensen

Foto

Inwoners voor elkaar is een online platform voor burenhulp in Zuidplas. Inwoners die tijdelijk op de hulp van anderen zijn aangewezen, kunnen hier een hulpvraag plaatsen.

Pagina's