Clicky

Willem Pronk

Stichting Proplan ‘aandacht voor de weduwen van Srebrenica’

Foto

Moordrechternaar Willem Pronk is o.a. de oprichter van de Stichting Proplan en De Baanderij in Gouda. Stichting Proplan is een no-nonsense stichting die voornamelijk in voormalig Joegoslavië prachtig werk verricht.
 

Jubileumconcert stichting Proplan

Locatie: 
In de Pauluskerk, Hoogendorpplein 2 te Gouda
Datum: 
za, 30/09/2017 - 20:00

Op 1 oktober 1997 richtte Willem Pronk uit Moordrecht Stichting Proplan op. Ter gelegenheid van dit twintigjarig bestaan is er op zaterdag 30 september een jubileumconcert met koor- en samenzang in de Pauluskerk, Hoogendorpplein 2 te Gouda.

Er is medewerking van 2 gerenommeerde koren, het jongerenkoor Glory o.l.v. Mark Brandwijk uit Krimpen a.d. IJssel plus het Katwijks Jong Mannenkoor Sjir El Shaddai o.l.v. Andre Hobo. Daarnaast werken div. uitzonderlijk goede musici mee met orgel, fluit, trompet, piano en is er ook solozang van de sopraan Janine Wilbrink. Tevens is op deze avond de première van de nieuwe Proplan-film die u meeneemt naar gerealiseerde projecten én projecten in uitvoering; een film die u zeker zal verrassen.

De toegang is gratis. Wel is er een (jubileum)collecte voor het mogelijk maken van een sport- en speelveld voor kinderen in een vluchtelingendorp en hulp ten behoeve van een school voor kinderen met een mentale en of fysieke handicap, beiden projecten zijn in Bosnië.

Het belooft een prachtige avond te worden, maar ook levert u door uw komst nog eens een wezenlijke bijdrage aan het goede doelenwerk van Stichting Proplan in Bosnië. De aanvang is om 20.00 uur en de kerk is open vanaf 19.00 uur. Samen met onze gastheer van deze avond ds. Kees van den Berg hopen wij u te mogen verwelkomen.

Meer info op de www.stichtingproplan.nl of bel met 06-24126203.

P.s. Wilt u zeker zijn van een zitplaats? Stuur een mail met uw naam, telefoonnummer en hoeveel personen naar info@stichtingproplan.nl en er worden dan zitplaatsen gereserveerd tot een kwartier VOOR aanvang.

Beluister ook het interview dat omroep Zuidplas met had over de stichting: Willem Pronk: "Help die geen helper heeft" (audio)

1ste Advent in teken van St. Proplan

Foto

De adventszangdienst in de Moordrechtse PKN gemeente De Stroom staat dit jaar in het teken van de Stichting Proplan. Deze Stichting heeft als missie: geef hulp, hoop en toekomst aan hen die geen helper hebben.

Willem Pronk: "Help die geen helper heeft" (audio)

Foto

Zondag 28 februari was Willem Pronk, oprichter en huidig voorzitter van de stichting Proplan, te gast bij omroep Zuidplas in het programma Rondom de kerken de middageditie.