Clicky

Zuidplaspolder

PvdA/GL, SP en NEZ: 'Landschappelijke kwaliteit centraal bij ontwikkeling Zuidplaspolder'

Foto

Op dinsdag 26 maart besluit de gemeenteraad over een eerste kredietvoorstel voor planvoorbereiding voor bebouwing van het groene middengebied in de Zuidplaspolder.

Conserveren is het motto voor bestemmingsplannen Zuidplaspolder

Foto

Op de vergadering van 16 oktober 2018 zijn de voorstellen nieuwe bestemmingsplannen Zuidplas 1 en 2 besproken.

Kom in de Kas Zuidplaspolder zaterdag 7 april

Foto

De wereld van de glastuinbouw is kleurrijk en zit vol verrassingen. Tijdens Kom in de Kas op zaterdag 7 april kan de consument kennis maken met deze verrassende wereld die achter het glas van de kas schuil gaat.

Onderzoek naar bredere samenwerking rond energietransitie Zuidplaspolder

Foto

De glastuinders in de Zuidplaspolder, verenigd in de Warmtecoöperatie Zuidplaspolder, willen hun bedrijfsvoering verduurzamen.

Startsein voor aanleg recreatiegebied Hennipgaarde in Zevenhuizen

Foto

Afgelopen donderdag gaf bestuurslid Rik van Woudenberg van het Recreatieschap Rottemeren het startsein voor de aanleg van de Hennipgaarde, het nieuwe recreatiegebied tussen de Willem-Alexander Baan en het dorp Zevenhuizen. 

Bussen vol Aziatische toeristen bezoeken uniek Zuidplas polderlandschap

Foto

Bussen vol met toeristen uit Sri Lanka hebben zondag 7 november het unieke landschap van de Zuidplaspolder bezocht. De groep maakte een reis van twee dagen door Europa en was zondagmorgen vanuit Brussel vertrokken.

Hoog bezoek uit Singapore op laagste punt van Nederland

Foto

De Singaporese minister van Milieu en Waterbeheer, de heer Masagos Zulkifli heeft zaterdag 15 oktober de gemeente Zuidplas bezocht. De minister sloot met een delegatie zijn bezoek aan Nederland af met een tour langs onder andere het laagste punt in Nieuwerkerk aan den IJssel.

Opinie: Wordt het in de buurt van het laagste punt geen tijd voor een polder in een polder?

Foto

Overal in de wereld wordt nagedacht over zeespiegelstijging en het bestrijden van de gevolgen daarvan. Jan Dirk Dorrepaal dacht als inwoner van Zevenhuizen mee over zijn eigen omgeving. Het zou goed zijn eens na te denken over “De Nieuwe Swanlapolder”.

“Provincie doet majestueus moeilijk over bouwplannen“

Foto

De provincie Zuid-Holland doet “majestueus” moeilijk over ruimtelijke plannen. Dat is de boodschap die de gemeenteraad van Zuidplas dinsdagavond 12 april meekreeg tijdens een informatie bijeenkomst. Verschillende bouwplannen lopen hierdoor flinke vertraging op.

Pagina's