Clicky

Zevenhuizen

Vrijwilligers krijgen training over gebruik Instagram

Foto

Maandagavond 15 januari jl. organiseerde het Vrijwilligers Informatie Punt een training over Instagram. De training werd verzorgd door Loes Vork en vond plaats in dorpshuis Swanla in Zevenhuizen. Twaalf vrijwilligers vanuit diverse organisaties namen hieraan deel. 

Vrijwilligers Informatie Punt start met inlooppunten

Foto

Vanaf maandag 5 februari gaat het Vrijwilligers Informatie Punt van start met inlooppunten op locaties van Bibliotheek de Groene Venen in de dorpen Moordrecht, Moerkapelle, Nieuwerkerk aan den IJssel en Zevenhuizen.

Lezing Anneke Verbraeken in Swanla

Locatie: 
Pub van dorpshuis Swanla
Datum: 
do, 22/02/2018 - 20:00

Op donderdag 22 februari vanaf 20.00 uur is journalist/schrijfster Anneke Verbraeken op uitnodiging van de Bibliotheek te gast in de pub in Dorpshuis Swanla. De inhoud van haar koffer is aanleiding om op speelse en humoristische wijze te vertellen over Rwanda en Congo die behoren tot een van de gevaarlijkste gebieden ter wereld. 

Verbraeken bericht al zo’n tien jaar over Afrika en dan met name over Congo en Rwanda. Afgelopen jaar publiceerde zij het boek Rijke mensen sterven niet over haar ervaringen als journalist in het gebied en de mensen die zij er ontmoette. Met name de Congolese mensenrechtenactivist Sylvestre Bwira en de Rwandese politica Victoire Ingabire spelen een hoofdrol in haar boek. Bwira was de begeleider van Verbraeken als ze in Congo werkte. Hij werd in augustus 2010 ontvoerd en gemarteld door rebellen. Hij woont en werkt tegenwoordig in Den Haag. Hij ontvangt nog steeds bedreigingen.Ingabire vertrok vlak voor de genocide in 1994 naar Nederland. Na hereniging vestigde het gezin zich in Zevenhuizen. Ingabire keerde terug naar Rwanda om mee te doen met de presidentsverkiezingen. Na de verkiezingen werd ze gearresteerd en veroordeeld tot 15 jaar gevangenschap. Haar man en jongste zoon wonen nog steeds in Zevenhuizen.

Verbraeken is onderzoeksjournalist in een gebied dat als uiterst gevaarlijk te boek staat. Zij werd in Congo een aantal keren gevangen genomen en omdat zij kritisch over de Rwandese president schrijft, is zij officieel een ‘vijand van het Rwandese volk’. In haar boek schrijft ze niet alleen over de donkere kant van het gebied, maar ook met humor en zelfspot over de dagelijkse problemen die een journalist kan tegenkomen.

Verbraeken schrijft voor onder meer Vrij Nederland, de Groene Amsterdammer en MO*. Op dit moment werkt ze aan een documentaire over Congo en schrijft zij een boek over hekserij in Afrika.

Kaarten € 5,00 voordeel met je Biebpas: € 2,50 Te reserveren via www.theaterswanla.nl

Nieuwe straatnamen in Zevenhuizen

Foto

Aan de rand van Zevenhuizen, ten zuiden van de Bierhoogtweg ligt het plangebied fase 4 van het plan Zevenhuizen-Zuid, waar circa 75 woningen worden gerealiseerd.

Dames VCNesselande winnen vijf setter van DOS

Foto

De dames van Nesselande wisten de midweekse wedstrijd tegen DOS in Schoonhoven na een spannende strijd via de setstanden 25-16, 16-25, 25-17, 21-25 en 12-15 met 2-3 winnend af te sluiten.

Meer dan 3000 kerstbomen ingeleverd in Zuidplas

Foto

Tijdens de kerstboominzameling op woensdag 10 januari 2018 zijn, in de gemeente Zuidplas, in totaal 3.645 kerstbomen aangeboden. Per boom ontvingen de inzamelaars € 0,50.

Omroep Zuidplas aanwezig bij 'Samen eten smaakt beter' maaltijd Parento in Zevenhuizen

Foto

We kennen in Zuidplas meerdere zorgaanbieders, maar omdat er van Parento een uitnodiging in de bus zat zijn we daar als eerste langs gegaan en wel specifiek bij de maandelijkse maaltijden die ze op 4 plaatsen in Zuidplas organiseren. 

Kerstbomen inzamelen in Zuidplas

Foto

Op woensdagmiddag 10 januari kunt u uw kerstboom weer inleveren. Bekijk in dit artikel de inleverlocaties en tijden.

Reguliere openstelling Historisch Centrum

Locatie: 
Tweemanspolder 15 te Zevenhuizen
Datum: 
za, 27/01/2018 - 13:30 tot 16:00

Het Historisch Centrum “Ons Verleden” en “Ons Molenverleden” zijn zaterdag 27 januari van 13.30 tot 16.00 uur weer open.De toegang is gratis.

In het museum zijn nog enkele exemplaren van het nieuwe boek van de stichting Oud Zevenhuizen-Moerkapelle te koop. Voor donateurs  €10,-. Niet-donateurs betalen € 15,-. Waarschijnlijk is dit de laatste keer dat dit boek te koop is; het is nagenoeg uitverkocht.

Behalve de vaste collectie is het volgende in het museum te zien.

Een tentoonstelling “Meten en Wegen” waarin uit de vaste collectie alle voorwerpen rondom dit thema bij elkaar zijn gezet. U krijgt hiermee een goed beeld van “meten en wegen door de jaren heen” en welke bijzondere voorwerpen de stichting Oud Zevenhuizen-Moerkapelle op dat gebied in huis heeft. Dit is één van de laatste keren dat deze tentoonstelling nog te zien is.

Een fotopresentatie met nadere informatie rondom het thema “Molens in de noordelijke provincies” is te zien op de bovenverdieping in de Jan Lunenburg zaal.

Leden van de genealogische werkgroep zijn aanwezig om vragen te beantwoorden en om starters en gevorderde genealogen verder te helpen bij hun zoektocht naar de eigen familiegeschiedenis.

Nieuwe Alpha Cursus van start in Zevenhuizen

Foto

Ontmoeten, vragen en ontdekken – dat doe je op een Alpha Cursus. Alpha is een introductie in het christelijk geloof die ook in Zevenhuizen wordt aangeboden. Wereldwijd hebben ruim 24 miljoen mensen in 169 landen een Alpha gevolgd.

Pagina's