Clicky

Zevenhuizen

Dames VCNesselande nemen revanche op Zovoc

Foto

Zaterdag speelden de Nesselande dames tegen Zovoc en konden zich revancheren voor de 3-1 nederlaag die zij leden in Zoetermeer veertien dagen terug. 

Heren VCNesselande/CAS CRM pakken de winst op Pelster/Cito

Foto

Zaterdag gingen de heren van VCNesselande/CAS CRM/ZVH naar Zeist om het tegen het team van Pelster/Cito op te nemen. 

Robin Hood

Locatie: 
Theater Swanla
Datum: 
vr, 13/04/2018 - 19:30

De leerlingen in de leeftijd van 4- 18 jaar van musical stichting Steps on Stage spelen de musical 'Robin Hood'. Kaartverkoop via www.stepsonstage.nl 

Reguliere openstelling Historisch Centrum; laatste keer Luijtjes Tentoonstelling!!

Locatie: 
Tweemanspolder 15 te Zevenhuizen
Datum: 
za, 25/11/2017 - 13:30 tot 16:00

U kunt op deze lokatie twee musea bezichtigen: "Ons Verleden" en "Ons Molenverleden".

Naast de reguliere opstelling beneden en boven, zijn diverse tentoonstellingen in de oudheidkamer te vinden.

Tentoonstelling “Meten en Wegen”Rondom dit thema zijn vanuit de vaste opstelling tal van mooie voorwerpen bij elkaar gezet in een aparte tentoonstelling. U krijgt hiermee een goed beeld van “meten en wegen door de jaren heen” en welke bijzondere voorwerpen wij op dat gebied in huis hebben.

Tentoonstelling ”Schilderijen van Rens Luijtjes”In de koffiehoek is een expositie van ruim 40 schilderijen van Rens Luijtjes, de Moerkapelse caféhouder, die naast “kroegbaas” ook een fervent amateurschilder was. Het betreft een tijdelijk bij elkaar gebrachte verzameling uit particulier bezit, gegroepeerd rond de onderwerpen landschappen, poezen, portretten en dorpsgezichten. Een unieke expositie, die bewondering afdwingt voor de passie waarmee deze kroegbaas schilderde.Dit is de laatste dag dat deze tentoonstelling te bewonderen valt!!

In de Jan Lunenburg zaal op de bovenverdieping is op twee grote schermen een serie foto’s over molens in de Noordelijke provincies te bewonderen.

Verder is in “Ons Molenverleden” natuurlijk alle informatie te vinden en te zien over de molens en droogmakerijen rondom de Rotte.

Op verzoek kan op de bovenverdieping een film gedraaid worden. Er zijn diverse films over molens en er zijn op verzoek ook diapresentaties over Zevenhuizen te zien.

Leden van de genealogische werkgroep zijn aanwezig om vragen te beantwoorden en om starters en gevorderde genealogen verder te helpen bij hun zoektocht naar de eigen familiegeschiedenis.

Op de foto een schilderij van Rens Luytjes: De Bredeweg richting Moerkapelle.

Startsein voor aanleg recreatiegebied Hennipgaarde in Zevenhuizen

Foto

Afgelopen donderdag gaf bestuurslid Rik van Woudenberg van het Recreatieschap Rottemeren het startsein voor de aanleg van de Hennipgaarde, het nieuwe recreatiegebied tussen de Willem-Alexander Baan en het dorp Zevenhuizen. 

Groeneweg koploper na winst op Slikkerveer

Foto

V.v. Groenweg mag zichzelf de koploper van de Tweede klasse D noemen nadat men met 3-0 wist te winnen van Slikkerveer.

VC Nesselande kan niet stunten tegen VoCASA

Foto

De  heren van CAS CRM/ZVH zijn er niet in geslaagd VoCASA van de winst te houden. In de eigen Swanlahal werd er met 1-3 verloren.

Heren van VCNesselande/CAS CRM krijgen geen loon naar werken

Foto

Na een uren lange reis speelden de Zevenhuizense heren zaterdag in Bedum tegen het team van Kenders Bouw-Dio, een van de koplopers in de Topdivisie. 

Bezoek college B & W aan het Koningskwartier in Zevenhuizen

Foto

Afgelopen dinsdag 24 oktober heeft het college van Zuidplas een bezoek gebracht aan het Koningskwartier in Zevenhuizen.

Laveenschka Pieters winnaar Lions Peace Poster Zevenhuizen

Foto

In Zevenhuizen dongen bijna veertig tekeningen mee in de jaarlijkse Peace Poster Contest, georganiseerd door Lions Club Zevenhuizen. De winnaar dingt mee op landelijk en eventueel wereldwijd niveau. 

Pagina's