Clicky

Zuidplas

Nieuwerkerkse schrijfster voltooit tweeluik over Vikingen

Foto

Auteur Inge Pietjouw presenteerde begin augustus haar nieuwste boek Wolvenvuur. Wolvenvuur is het afsluitende deel van het Droomwandelaar-tweeluik: een magisch verhaal dat zich afspeelt in de Vikingtijd.

Herdenking bij Indiëmonument Nieuwerkerk aan den IJssel op 14 augustus

Foto

Op dinsdag 14 augustus 2018 vindt de jaarlijkse Indiëherdenking van Zuidplas plaats bij het Indiëmonument aan de Kerklaan, ter hoogte van nummer 42.

Vaar mee met de Armada op de Hollandsche IJssel

Foto

De stichting Hollandsche IJssel Altijd Anders roept watersportliefhebbers op om zondag 26 augustus onderweg aan te haken en mee te varen achter twee vlaggenschepen.

Bloedafname Moordrecht verhuist

Foto

Vanaf 3 september kunnen inwoners van Moordrecht voor bloedafname iedere maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag tussen 8.45 en 9.30 uur terecht bij de prikpost van het GHDC in Wijkservicecentrum De Kroon aan het Land voor Water 3 in Moordrecht.

Duofietsen vanuit wijkservicecentrum De Kroon

Foto

Wijkservicecentrum De Kroon aan het Land voor water 3 in Moordrecht start eind augustus met een nieuwe activiteit voor wijkbewoners: Fietsen met de duofiets. 

Nieuw bij Omroep Zuidplas: Steam Up Radio!!

Foto

Aanstaande zaterdag gaat Steam Up Radio weer de lucht in! Zoals gebruikelijk zal dat elke zaterdagavond zijn, vanaf 4 augustus, tussen 18:00 uur en 24:00 uur.

Eerste oogst tarwe uit de Eendragtspolder is binnen

Foto

Stichting Natuurpolders heeft vorige week samen met de Trekkervrienden uit Moerkapelle haar eerste tarwe geoogst.

Nieuwerkerkse Vitaminefiets helpt Zeeuwse pruimenteler

Foto

Pruimenteler Kees Hamelink uit het Zeeuwse Wemeldinge zit met een flinke strop. Door de droogte van de afgelopen tijd willen de supermarkten zijn pruimen niet afnemen, omdat ze te klein zijn. Hij blijft daardoor zitten met minimaal zestigduizend kilo pruimen.

Vandalen houden huis in 'Sinterklaasboot'

Foto

Onbekenden hebben in de afgelopen weken huisgehouden in de Sinterklaasboot. De boot die jaarlijks bij de intocht van de Goedheiligman in Nieuwerkerk aan den IJssel wordt gebruikt heeft voor vele honderden euro’s schade.

Omroep Zuidplas aanwezig bij Roverway 2018: Dag 4 tot 6

Foto

Op donderdag en vrijdag was heel lokaal georiënteerd. Onder meer een glijbaan construeren naar de Ringvaart om daar vervolgens heerlijk koeling te zoeken. 

Pagina's